Search
Close this search box.

Η Υφυπουργός Τουρισμού  Έλενα Ράπτη εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό σε μια παράσταση συμπεριληπτικού θεάτρου

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, είχε τη χαρά να εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό σε μία καταπληκτική παράσταση συμπεριληπτικού θεάτρου.

Παρακολούθησε την ψηφιακή συμπαραγωγή των Τρωάδων του Ευριπίδη, δημιουργία -αναπήρων και μη- συντελεστών από την Ελλάδα, την Πολωνία και την Πορτογαλία. Οι δεκάδες ταλαντούχοι καλλιτέχνες και τεχνικοί της ελληνικής ομάδας ΘΕΑΜΑ και οι ξένοι συνάδελφοί τους, οδήγησαν μοναδικά  τους θεατές στα άδυτα των νοημάτων του Ευριπίδη, που περιγράφει τα δεινά του πολέμου και τη μοίρα των γυναικών σε αυτόν.

Η συμπερίληψη στον πολιτισμό δεν προάγει μόνο τα δικαιώματα των ατόμων που ενσωματώνονται αλλά και την ίδια την ποιότητα του πολιτιστικού προϊόντος.

Από το 2020 η Κυβέρνηση εκπόνησε και εφαρμόζει το πρώτο στην Ελλάδα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, με δεκάδες πολιτικές από όλα τα υπουργεία καθώς η προσβασιμότητα συνδέεται με κάθε τομέα κοινωνικής δράσης. Μία βασική είναι και ο προσβάσιμος Τουρισμός.

Βέβαια, η πλήρης συμπερίληψη και η ορατότητα των ΑμεΑ επιτυγχάνονται με την κατανόηση και τη θετική στάση όλης της κοινωνίας.

Η Έλενα Ράπτη δήλωσε: «Η 3η Δεκεμβρίου μας θυμίζει να εργαστούμε ακόμα περισσότερο για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, ενάντια σε εμπόδια και στερεότυπα που στερούν από εκείνους τη συμμετοχή και από εμάς τη δημιουργική τους δύναμη».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΓ ΕΟΤ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε σήμερα αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη. Μέχρι τον ορισμό

Scroll to Top