Search
Close this search box.

Συνάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με την Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συναντήθηκε με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τους η ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού και το “railbiking”.

Έθεσαν τα επόμενα βήματα για την πλήρη ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το ποδήλατο και της Ομάδας Εργασίας για την εκτέλεση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων, σε συνεργασία με το Eurovelo και την ΚΕΔΚΕ, με στόχο την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Μάλιστα, εστίασαν στην ανάγκη διάδοσης της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων (e-bikes), μέσω της αξιοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Επίσης, συζήτησαν για τον «Σιδηροδρομικό Ποδηλατοτουρισμό (Railbiking)», μια υπαίθρια δραστηριότητα, η οποία ειδικά στην Ευρώπη αναπτύσσεται ραγδαία.

Στόχος τους είναι αφενός να αναβιώσουν παλαιά σιδηροδρομικά δίκτυα σε περιοχές με σπάνια φυσική ομορφιά και αφετέρου να αναπτυχθεί ο ποδηλατικός τουρισμός.

Τέλος, αποφάσισαν στο επόμενο διάστημα να υπάρχει στενή συνεργασία με τεχνικές επαφές ανάμεσα στα δύο Υπουργεία, για την ταχύτερη υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού και τη προώθηση του ποδηλάτου στην Ελλάδα.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΓ ΕΟΤ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε σήμερα αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη. Μέχρι τον ορισμό

Scroll to Top