Search
Close this search box.

Χαιρετισμός Όλ. Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη απηύθυνε γραπτό χαιρετισμό στην εκδήλωση του  Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, για την παρουσίαση της μελέτης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς “Ο κοινωνικός και οικονομικός αντίκτυπος της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο”.

Η Υπουργός τόνισε ότι η έρευνα και η επιστημονική τεκμηρίωση είναι απαραίτητη για την  χάραξη της στρατηγικής διαχείρισης των προορισμών αλλά και τη διάχυση των ευκαιριών ανάπτυξης.

Σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών, η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, η προστασία της ταυτότητας των προορισμών και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους.

Υπογράμμισε ότι ο τομέας της κρουαζιέρας απαιτεί προγραμματισμό, και για το λόγο αυτό μας ενδιαφέρει ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για την διαχείρισή της κρουαζιέρας. Ο σχεδιασμός αυτός εντάσσεται στον άξονα της στρατηγικής μας για βιώσιμη  τουριστική ανάπτυξη.

Κλείνοντας η Υπουργός σημείωσε ότι ο συνδυασμός του μέτρου και της ανθεκτικότητας με την οικονομική ανάπτυξη κάθε προορισμού, είναι ο στρατηγικός στόχος, στον οποίο θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε, ο καθένας από την πλευρά της αρμοδιότητάς του.

Σχετικά νέα

Scroll to Top