Search
Close this search box.

KYA “Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 7350/1.04.2014 κοινής απόφασης με τίτλο «Όροι και προϋποθέσεις σύστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων εκμίσθωσης Μοτοσικλετών, Τρίτροχων και Τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ. εκ. χωρίς οδηγό.

Δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Ψηφιακής Διακυβέρνησης -Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού  με θέμα “Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 7350/1.04.2014 κοινής απόφασης με τίτλο «Όροι και προϋποθέσεις σύστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων εκμίσθωσης Μοτοσικλετών, Τρίτροχων και Τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ. εκ. χωρίς οδηγό. Ένταξη της διαδικασίας για τη λειτουργία των επιχειρήσεων εκμίσθωσης Μοτοσικλετών, Τρίτροχων και Τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ. εκ. χωρίς οδηγό στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.)» (Β’ 807)”

Δημοσιεύτηκε στις 10/05/2021 (Β’ 1873) η ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα – Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιο Γεωργαντά -Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννη Κεφαλογιάννη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με την οποία αντικαθίσταται και τροποποιείται ο χρόνος κυκλοφορίας των προς εκμίσθωση μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων μέχρι και 125 κ.εκ., καθώς και ο χρόνος κυκλοφορίας των προς εκμίσθωση μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων άνω των 125 κ. εκ.
Συγκεκριμένα, ορίζεται ο χρόνος κυκλοφορίας των προς εκμίσθωση μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων μέχρι και 125 κ.εκ. σε επτά (7) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους. Επιπροσθέτως, ο χρόνος κυκλοφορίας των προς εκμίσθωση μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων άνω των 125 κ. εκ. ορίζεται σε δέκα (10) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους.
Με την ανωτέρω ΚΥΑ επομένως ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων του κλάδου, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην στήριξή τους κατά την εκκίνηση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, καθώς επέρχεται η επέκταση του χρόνου κυκλοφορίας των προς εκμίσθωση μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων μέχρι και 125 κ.εκ., σε επτά (7) χρόνια και των  αντίστοιχων οχημάτων άνω των 125 κ. εκ. σε δέκα (10) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΓ ΕΟΤ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε σήμερα αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη. Μέχρι τον ορισμό

Scroll to Top