Search
Close this search box.

Συνάντηση Ολ. Αναστασοπούλου με τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού (Greek Yachting Association – GYA) Μιχάλη Σκουλικίδη

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού (Greek Yachting Association – GYA) κ. Μιχάλη Σκουλικίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τόσο η συμβολή του GYA στην προαγωγή του θαλάσσιου ελληνικού τουρισμού, όσο και ο εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την ανάπτυξη του yachting στη χώρα μας.

Η κα. Αναστασοπούλου επισήμανε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός, λόγω και των εγγενών του χαρακτηριστικών (ιδιωτικότητα, κοινωνική αποστασιοποίηση κλπ.) επέδειξε ανθεκτικότητα μέσα στην πανδημία, ενώ τόνισε ότι αυτός αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της εθνικής και τοπικής οικονομίας Παράλληλα υπογράμμισε η χώρα μας διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τουρισμό με σκάφη αναψυχής στην Ευρώπη.

Αντιστοίχως ο πρόεδρος του GYA αναφέρθηκε κυρίως στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το yachting σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένας κλάδος που προσελκύει εδώ και χρόνια στη χώρα μας έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ατόμων υψηλότατης καθαρής θέσης (Ultra high-net-worth individuals – UHNWI) από ολόκληρο τον πλανήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για υψηλά έσοδα και την καλύτερη από στόμα σε στόμα (wordofmouth) διαφήμιση σε υψηλού εισοδηματικού επιπέδου κοινά.

Η Γενική Γραμματέας, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, διαβεβαίωσε τον Σκουλικίδη ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει την αποτελεσματική ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού, καθώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ώστε το yachting να μετατραπεί́ σε σημαντική́ κινητήρια δύναμη για περαιτέρω οικονομική ευρωστία των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής οικονομίας εν γένει.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΓ ΕΟΤ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε σήμερα αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη. Μέχρι τον ορισμό

Scroll to Top