ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διακρατική συμφωνία με την Αυστραλία  για χορήγηση βίζας σε 500 άτομα, ηλικίας 18 έως 30 ετών, με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο, υπέγραψαν σήμερα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στην Καμπέρα, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας κ. Σκοτ Μόρισον. Σκοπός της συμφωνίας είναι η ενδυνάμωση των δεσμών και η προώθηση της κινητικότητας των νέων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε η υπουργός Τουρισμού η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ, μόλις επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Σκοτ Μόρισον, επισήμανε ότι  αν το πρόγραμμα αυτό έχει επιτυχία, τότε θα μπορούσε να επεκταθεί. Μια πρόταση στην οποία είχε συμφωνήσει και η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της για την κατάρτιση αυτού του προγράμματος. 

Κατά τη συνάντησή της με τον κ. Σκοτ Μόρισον, η υπουργός Τουρισμού έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική συνεργασία των δυο χωρών, τονίζοντας ότι «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εμβάθυνσης των τουριστικών σχέσεων».  

Επισημαίνεται ότι η  πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη συμφωνία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και ήταν αίτημα της ομογένειας, θα συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση των σχέσεων όσο και στην ανάπτυξη πολλαπλών συνεργασιών.

Συγκεκριμένα θα επιτρέψει στις δυο χώρες την καλύτερη κατανόηση των δεξιοτήτων των ενδιαφερομένων και παράλληλα των σχετικών τάσεων που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά τόσο τους έλληνες όσο τους Αυστραλούς φοιτητές οι οποίοι θα θελήσουν να έλθουν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τη σχετική συμφωνία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας οι Αυστραλοί που επισκέπτονται την Ελλάδα έχουν μέση δαπάνη ανά ταξίδι τα 1.369 ευρώ και βρίσκονται στη δεύτερη σειρά κατάταξης, στη λίστα με τις ταξιδιωτικές δαπάνες των τουριστών.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Όλγα Κεφαλογιάννη στην 5η Σύνοδο της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού: “Ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας με την Τουρκία”

«Ο τουρισμός αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο της ελληνο-τουρκικής προσέγγισης και το όχημα που έφερε τους δύο λαούς μας εγγύτερα, συμβάλλοντας

Scroll to Top