H Σαντορίνη στο επίκεντρο των συνεντεύξων της Υπουργού Τουρισμού στην ΙΤΒ Berlin 2025

«Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης έχει μειωθεί αισθητά και ακολουθώντας με προσήλωση τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των επιστημόνων, η ζωή στο νησί επιστρέφει στην κανονικότητα».

Την δήλωση αυτή έκανε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη στο περιθώριο της τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ Berlin 2025 σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στο Euronews, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, στο FVW, καθώς και σε Έλληνες ανταποκριτές.

Σε ερώτηση για την κατάσταση στη Σαντορίνη η κα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι «η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών ήταν και παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις δύο συνεχόμενες χρονιές-ρεκόρ το 2023 και το 2024 και τόνισε ότι οι προοπτικές για φέτος είναι θετικές, βάσει των συζητήσεων με διεθνείς φορείς του κλάδου, όπως τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της 40ής Philoxenia: Ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και στρατηγικό όραμα για το 2025

Την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού, η οποία συνεχίζεται και το 2025 έπειτα από δύο διαδοχικές χρονιές-ρεκόρ, ανέδειξε η Υπουργός

Κύλιση στην κορυφή