Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC, τον οργανισμό που αποτελεί την ευρωπαϊκή «ομπρέλα» των επιχειρήσεων των κλάδων της φιλοξενίας και εστίασης. Στον οργανισμό συμμετέχουν 47 Ενώσεις-Μέλη από 36 ευρωπαϊκές χώρες, και η χώρα μας εκπροσωπείται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κοινοί προβληματισμοί και υπήρξε σύμπνοια απόψεων όσον αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία, όπως η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των εργαζομένων στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία. Διερευνήθηκαν επίσης τρόποι με τους οποίους ο κλάδος θα καταστεί περισσότερο ελκυστικός, ασφαλώς μεν για την παγκόσμια τουριστική ζήτηση, αλλά και για εργατικό δυναμικό που θα μπορούσε να απασχοληθεί σε αυτόν.

Συζητήθηκε ακόμη, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις του στον τουρισμό. Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή της η Υπουργός, «τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής τα βιώνουμε καθημερινά. Είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί όλες τις περιοχές του πλανήτη. Είναι σαφές ότι οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα και μεθοδικά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, και να αναζητήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του τουρισμού και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ακόμα, θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να αναπτύξουμε συνέργειες, ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της τουριστικής δραστηριότητας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Υπογραφή ΜοU από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τη Βρετανή ομόλογό της, για στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ην. Βασιλείου στον τουρισμό

Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν στο Λονδίνο η Υπουργός

Δελτία Τύπου

Η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στο Συνέδριο «Αθλητισμός και Τουρισμός ως όχημα Κοινωνικής Ανάπτυξης». 

Την στρατηγική σημασία του αθλητικού τουρισμού ως μοχλού βιώσιμης ανάπτυξης, ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου ανέδειξε

Κύλιση στην κορυφή