Ολυμπία Αναστασοπούλου στο 11ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ: Ο ελληνικός τουρισμός προσφέρει, συν τοις άλλοις, εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες 

Για τη θετική εικόνα της Ελλάδας αφενός ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιου βεληνεκούς και αφετέρου ως τουριστική αγορά με εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες, μίλησε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, στο 11ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, στο πάνελ «Τουρισμός και Επενδύσεις σε Ακίνητα σε Ελλάδα και Αραβικό Κόσμο».

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης επισήμανε ότι «η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά προσφέρει επίσης ελκυστικές προτάσεις για θεματικό τουρισμό όλο τον χρόνο. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, όπως (α) η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, ( β) η φυσική ομορφιά του τόπου και (γ) η γεωγραφική ποικιλομορφία προσελκύουν τα τελευταία χρόνια σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας αφενός (α) ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιου βεληνεκούς και αφετέρου (β) ως τουριστική αγορά με εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες».

Παράλληλα, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου τόνισε ότι «η χώρα εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο, βιώσιμης ανάπτυξης με τον τουρισμό να εξακολουθεί να είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας. Με περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με περίπου 6.000 μεγαλύτερα και μικρότερα νησιά και νησίδες, και με εδραιωμένη πλέον θέση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού, η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στο συγκεκριμένο κλάδο, όπως άλλωστε αποδεικνύουν τόσο (α) η πρόσφατη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων μεταξύ του ομίλου Sani/Ikos  και του κρατικού επενδυτικού ταμείου GIC της Σιγκαπούρης (η μεγαλύτερη επένδυση στον τουρισμό παγκοσμίως μετά τον covid), όσο και (β) η νέα επένδυση νωρίτερα μέσα στο έτος ύψους 130 εκατ. για την απόκτηση και αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα  που προχώρησε η Goldman Sachs».

Επιπροσθέτως, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «ο τουριστικός κλάδος, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας στρατηγικής αναβάθμισης, εστιάζει πλέον (α) στην χρονική και (β) χωρική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, (γ) στην προσέλκυση υψηλότερης αξίας τουριστικών ομάδων (επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα, επισκέπτες High-net-worth), (δ)  στην αύξηση του μέσου εσόδου ανά επισκέπτη, όπως και (ε) στο άνοιγμα της Ελλάδας σε νέες αγορές».

Τέλος η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στις κύριες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τουρισμός στη χώρα μας όπως:

  • Ιδιωτικοποίηση βασικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων που αφορούν τουρισμό και μεταφορές (μαρίνες, περιφερειακά αεροδρόμια, τουριστικά ακίνητα κ.λπ.) από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
  • Δημιουργία πολυτελών τουριστικών θέρετρων, με τη βοήθεια επενδυτικών κινήτρων, όπως κρατικές επιχορηγήσεις και φορολογικές διευκολύνσεις.
  • Ανάπτυξη εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων και υποδομών, επικεντρωμένα γύρω από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες (γαστρονομία, πολιτισμός, ευεξία, πολυτέλεια), υποκατηγορίες τουρισμού (ιατρικός, συνεδριακός), σημαντικές αγορές (όπως ευτύτερα η Ασία για παράδειγμα) ή δημογραφικές ομάδες (Συνταξιούχοι, Οικογένειες, Ζευγάρια κ.λπ.).

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Η συνεργασία μας με ΗΠΑ και Ισραήλ αποτυπώθηκε στην τουριστική άνοδο της Αθήνας»  

Για τις φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, τις συμφωνίες που έγιναν και αυτές που δρομολογούνται με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση αλλά και την επέκταση της

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Πετύχαμε συμφωνία με 11 αεροπορικές εταιρείες για την ενίσχυση και την διατήρηση των πτήσεων από Νοέμβριο έως Μάρτιο»

Στο πλέγμα των παρεμβάσεων που υλοποιούνται για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού, έτσι ώστε η Ελλάδα να υποδέχεται ταξιδιώτες και τους 12 μήνες του έτους,

Scroll to Top