Search
Close this search box.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων για τις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού 

Με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη ορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων, για εισαγωγή κατά την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο 2024-2026, στις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ρόδου, ως εξής: 26 σπουδαστών για τη Σχολή Ξεναγών Αθήνας, 23 σπουδαστών για τη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης και 26 σπουδαστών για τη Σχολή Ξεναγών Ρόδου.

Οι υποψήφιοι/ες, προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, από 06.09.2024 μέχρι και 20.09.2024 στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr.

Οι Σχολές Ξεναγών, είναι  μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Τουρισμού, διετούς διάρκειας, με 945 ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης μαθημάτων και 35 ημέρες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. 

Οι υποψήφιοι/ες σπουδαστές/τριες εισάγονται στις Σχολές με αίτησή τους, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Τουρισμού και επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας, βάσει μοριοδότησης των προσόντων τους.

Η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη δήλωσε: «Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού, προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία σταδιοδρομίας σε νέες και νέους, που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της ξεναγού στην Ελλάδα. Οι Σχολές μας προσφέρουν ένα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο να διαμορφώσουμε τους/τις μελλοντικούς/ες επαγγελματίες του τουρισμού, που θα αναδείξουν και θα προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας».

Επισυνάπτεται η προκήρυξη εδώ: https://drive.google.com/file/d/1gIVBdtXEkrep9n1rku6pOCWuLncE4LqB/view?usp=drivesdk

Σχετικά νέα

Scroll to Top