Search
Close this search box.

Ξεκινούν οι αιτήσεις εισαγωγής στις ΣΑΕΚ Τουρισμού-Υφυπουργός Τουρισμού: «Επενδύουμε στη νέα γενιά του τουριστικού κλάδου, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να ενισχύει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας σε διεθνές επίπεδο»

Ξεκινά την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Τουρισμού, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις αφορούν στην κάλυψη 911 θέσεων σε Ανάβυσσο Αττικής, Περαία Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ρόδο, Άργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη, στις εξής ειδικότητες: α) στέλεχος μονάδων φιλοξενίας, β) τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef), γ) τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής, δ) στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού, ε) στέλεχος επιχειρήσεων φιλοξενίας με ειδίκευση στον τομέα Διοίκησης δωματίων στ) στέλεχος ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Δικαίωμα αίτησης στις ΣΑΕΚ Τουρισμού έχουν όλοι όσοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού, Τεχνικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υποψήφιοι/ες που συμπλήρωσαν παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού, διατηρούν το δικαίωμα για συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία υποβολής αιτήσεων, επιλογής και εγγραφών καταρτιζομένων στις Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Η κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων ανά ΣΑΕΚ, οι όροι και οι προϋποθέσεις εισαγωγής, καθώς και τα κριτήρια μοριοδότησης για τους υποψηφίους καθορίζονται αναλυτικά στην προκήρυξη εισαγωγής που επισυνάπτεται.

Η υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση Έλενα Ράπτη, δήλωσε:

«Στο Υπουργείο Τουρισμού γνωρίζουμε καλά ότι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος απαιτεί εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Για τον λόγο αυτό, επενδύουμε στην εκπαίδευση και κατάρτιση, επενδύουμε στη νέα γενιά του τουριστικού κλάδου, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να ενισχύει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας σε διεθνές επίπεδο. Οι Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού προσφέρουν στους νέους επαγγελματίες όλες τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και εφόδια, ώστε να είναι προετοιμασμένοι να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας του τουρισμού».

Αναλυτικά η προκήρυξη εδώ

Σχετικά νέα

Scroll to Top