απάντηση της αν. Υπουργού κας Ε. Κουντουρά στις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου για τον τουρισμό και τα αιτήματα αεροπορικής εταιρείας

Σε απάντηση των δηλώσεων του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, για τον τουρισμό και τα αιτήματα αεροπορικής εταιρείας,  η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Κουμουτσάκος, δεν έχει ενημερωθεί  ότι οι  “οι  25 αναπάντητες επιστολές” που επικαλείται η αεροπορική εταιρεία,  αφορούν σε όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια καθ’ ομολογία του εκπροσώπου της εταιρείας σε συνεντεύξεις του,  και εάν ανατρέξει στα δημοσιεύματα προηγουμένων ετών με θέμα τη  συγκεκριμένη εταιρεία και τα αιτήματά της, θα διαπιστώσει ότι απευθύνονταν στις  κυβερνήσεις της ΝΔ και των τότε Υπουργών της.

Αντί λοιπόν να επικαλείται  αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης  ας ρωτήσει τα στελέχη των τότε κυβερνήσεων της ΝΔ για ποιο λόγο δεν απάντησαν στις επιστολές που έλαβαν και γιατί οι ίδιοι αγνόησαν τις αναπτυξιακές προτάσεις της εταιρείας.

Θέλω να πιστεύω ότι οι προφανείς ανακρίβειες που εμπεριέχει η δήλωση  του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ έχουν γίνει λόγω μη έγκυρης ενημέρωσής του επί του ζητήματος ή λόγω βιασύνης, και όχι επειδή επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις.

Του υπενθυμίζω ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2015 κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων και  το 2016 παρουσιάζει θετική προοπτική.
Ο τουρισμός είναι  εθνική υπόθεση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως  πεδίο ανάπτυξης πολιτικών και  μικροκομματικών αντιπαραθέσεων.»

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του τουρισμού για τις φετινές υψηλές επιδόσεις»

«Οφείλω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού. Στους εργαζόμενους, στον ΕΟΤ, στην Marketing Greece, στους tour operators, στους

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 16023/9.8.2022 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΨΟ7Κ465ΧΘΟ-ΛΗ8) Νέα περίοδος υποβολής

Scroll to Top