απάντηση της αν. Υπουργού κας Ε. Κουντουρά στις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου για τον τουρισμό και τα αιτήματα αεροπορικής εταιρείας

Σε απάντηση των δηλώσεων του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, για τον τουρισμό και τα αιτήματα αεροπορικής εταιρείας,  η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Κουμουτσάκος, δεν έχει ενημερωθεί  ότι οι  “οι  25 αναπάντητες επιστολές” που επικαλείται η αεροπορική εταιρεία,  αφορούν σε όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια καθ’ ομολογία του εκπροσώπου της εταιρείας σε συνεντεύξεις του,  και εάν ανατρέξει στα δημοσιεύματα προηγουμένων ετών με θέμα τη  συγκεκριμένη εταιρεία και τα αιτήματά της, θα διαπιστώσει ότι απευθύνονταν στις  κυβερνήσεις της ΝΔ και των τότε Υπουργών της.

Αντί λοιπόν να επικαλείται  αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης  ας ρωτήσει τα στελέχη των τότε κυβερνήσεων της ΝΔ για ποιο λόγο δεν απάντησαν στις επιστολές που έλαβαν και γιατί οι ίδιοι αγνόησαν τις αναπτυξιακές προτάσεις της εταιρείας.

Θέλω να πιστεύω ότι οι προφανείς ανακρίβειες που εμπεριέχει η δήλωση  του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ έχουν γίνει λόγω μη έγκυρης ενημέρωσής του επί του ζητήματος ή λόγω βιασύνης, και όχι επειδή επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις.

Του υπενθυμίζω ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2015 κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων και  το 2016 παρουσιάζει θετική προοπτική.
Ο τουρισμός είναι  εθνική υπόθεση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως  πεδίο ανάπτυξης πολιτικών και  μικροκομματικών αντιπαραθέσεων.»

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ (Γ.Γ.Δ.Ε.& ΕΣΠΑ ) και Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης (Γ.Γ.Τ.Π.Α.).

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ (Γ.Γ.Δ.Ε.& ΕΣΠΑ ) και της Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης (Γ.Γ.Τ.Π.Α.). Ειδικότερα, ο

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας, από το Βελιγράδι: “Μοναδική σχέση, διαχρονικά, η σχέση Ελλάδας – Σερβίας”

                                                                                       Αθήνα, 19 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας, από το Βελιγράδι: «Μοναδική σχέση, διαχρονικά, η σχέση Ελλάδας – Σερβίας Αύξηση κατά 40% των τουριστικών

Scroll to Top