Απάντηση της Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά σε συνέντευξη εκπροσώπου της Ryanair σε κυριακάτικη εφημερίδα

Σχετικά με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με ημερομηνία 17/4,  η Αναπληρώτρια Υπουργός  Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά δηλώνει τα εξής:

«Διαβάζοντας τη συνέντευξη  εκπροσώπου της αεροπορικής εταιρείας Ryanair που δημοσιεύτηκε και που  αναπαράχθηκε σε διάφορα μέσα, είδα  ότι γίνεται κατ’ επανάληψη αναφορά στο όνομά μου- το οποίο  μάλιστα επιχειρήθηκε να συνδεθεί με  τις ανακοινωθείσες επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας-  για θέμα για το οποίο δεν έχω καμία απολύτως αρμοδιότητα.  

Κατόπιν αυτού,   διευκρινίζω τα εξής:

Είναι γνωστό το αίτημα που  έχουν θέσει στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατ’ επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις αρχές του 2014 πιο επισταμένως,  να μην πληρώνει η εν λόγω εταιρεία  το  Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων 12 ευρώ ανά επιβάτη.

Πρόσφατα, ο  εκπρόσωπος της εταιρείας επανήλθε με επιστολή του, αυτή τη φορά συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Κω,  ζητώντας  την άμεση απαλοιφή του εν λόγω τέλους.

Στις συναντήσεις μας που είχαν προηγηθεί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας,  και στην  ανταλλαγή αλληλογραφίας μας στη συνέχεια, ξεκαθάρισα  ότι το  συγκεκριμένο  αίτημά για την κατάργηση των τελών 12 ευρώ ανά επιβάτη, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου. Τέτοιου είδους θέματα εντάσσονται στο πλαίσιο της  κεντρικής  κυβερνητικής πολιτικής  που αφορά και τις αεροπορικές εταιρείες,  και  του συνέστησα να απευθυνθεί στα αρμόδια Υπουργεία  Οικονομικών και Μεταφορών.

Έχω  ευχαριστήσει στο παρελθόν τον εκπρόσωπο της Ryanair και τον ευχαριστώ για μία ακόμη φορά δημοσίως για την πρόθεσή του να φέρει επιπλέον 5 εκατ. επιβάτες  στην Ελλάδα, σε βάθος τριετίας. Και φυσικά του τόνισα ότι υποστηρίζω κάθε ενέργεια που καθιστά το τουριστικό προϊόν της χώρας μας  πιο ανταγωνιστικό και αγωνίζομαι προς αυτή την κατεύθυνση για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μου και στον τομέα ευθύνης μου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων του 2015, μετά από τη συστηματική εφαρμογή της νέας μας τουριστικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας.  

Όσον αφορά τους προσωπικούς  χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν δημοσίως, αυτοί δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους  κανόνες σεβασμού, ούτε με το πνεύμα αγαστής συνεργασίας.  Η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ζητήματα  oικονομικής και φορολογικής  φύσεως είναι εκτός του τομέα ευθύνης του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα Τουρισμού Υπουργού».

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Χ. Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στη Σκιάθο: «Ο εμβολιασμός, το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία»

Επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου στο νησί και να συζητήσει επίκαιρα,

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 02.08.2021 ΕΩΣ 09.08.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top