Απάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα στην ανακοίνωση του Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, σχετικά με την ανακοίνωση του Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρχε μόνο μία Σχολή Ξεναγών σε λειτουργία στη χώρα, στην Αθήνα.

Μέσα στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, λειτούργησαν δύο σειρές εισαγωγής (πρώτο και δεύτερο έτος) στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας και πρώτη σειρά εισαγωγής στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, μετά από σχεδόν 10 χρόνια. Φέτος, τίθενται σε λειτουργία τρεις νέες Σχολές Ξεναγών στην Κέρκυρα, στο Ρέθυμνο και στη Ρόδο.

Παραλάβαμε μία μόνο Σχολή Ξεναγών σε λειτουργία και ένα χρόνο μετά υπάρχουν πέντε Σχολές Ξεναγών στη χώρα για τις οποίες, μάλιστα, καταγράφηκε αυξημένο ενδιαφέρον από υποψήφιους σπουδαστές.

Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Είναι η απόλυτη αλήθεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να οικοδομήσει ένα πιο πειστικό πολιτικό λόγο γιατί επιχειρήματα του τύπου: «τα είχαμε όλα έτοιμα αλλά δεν προλάβαμε» δεν πείθουν κανένα.

Οι Σχολές Ξεναγών δεν αποτελούν τις μοναδικές παρεμβάσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση στην τουριστική εκπαίδευση.

Αναπτύξαμε – σε συνεργασία με το ΕΑΠ – υποδομές τηλεκπαίδευσης για όλες τις δομές τουριστικής εκπαίδευσης, διευρύνουμε το πλαίσιο των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που επεκτείνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ προετοιμάζουμε την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, η Τομεάρχης, αλλά και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ευπρόσδεκτοι στο Υπουργείο Τουρισμού, όχι μόνο για να ενημερωθούν, αλλά και για να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο τουρισμός πρέπει να αποτελεί πεδίο διακομματικής συνεργασίας και συνεννόησης και στο βαθμό που αυτό εξαρτάται από εμένα, θα το αποδεικνύω έμπρακτα».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του τουρισμού για τις φετινές υψηλές επιδόσεις»

«Οφείλω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού. Στους εργαζόμενους, στον ΕΟΤ, στην Marketing Greece, στους tour operators, στους

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 16023/9.8.2022 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΨΟ7Κ465ΧΘΟ-ΛΗ8) Νέα περίοδος υποβολής

Scroll to Top