ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΣΑΝΓΚΑΗ – ΑΘΗΝΑ

Τους πρώτους επιβάτες της απευθείας  πτήσης από τη Σανγκάη στην Αθήνα υποδέχτηκαν  σήμερα στο αεροδρόμιο «Ελεύθερος Βενιζέλος», η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.  

Η αεροπορική σύνδεση, που θα διατηρηθεί, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, υποστηρίζεται  από έναν εκ των μεγαλυτέρων tour operator της Κίνας.  
Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μία πτήση, 180 επιβατών, εβδομαδιαίως προς την Αθήνα.  
Η ενεργοποίησης αυτής της γραμμής είναι ένα ακόμη  καθοριστικό βήμα για την ενίσχυση της ελληνικής  τουριστικής κίνησης από την κινεζική αγορά. Παράλληλα λειτουργεί ενθαρρυντικά και για τη δημιουργία νέων απευθείας πτήσεων και από άλλες μεγάλες πόλεις της Κίνας.

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, καλωσορίζοντας τους πρώτους  επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό.

Η  Κινεζική αγορά, την οποία δουλεύουμε συστηματικά  αρχίζει και αποδίδει καρπούς. Κάθε ημέρα που περνά  κάνουμε ένα  βήμα μπροστά.

Όλες οι ενέργειες  και οι πρωτοβουλίες μας έχουν ως  στόχο να καταστήσουν το τουριστικό μας προϊόν ελκυστικό και συνάμα ανταγωνιστικό.
Οι αερομεταφορές έχουν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Όλοι οι φορείς του κλάδου,   με πολύ κόπο και προσπάθεια εργαζόμαστε, από κοινού,  για να δώσουμε μια αναπτυξιακή ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν.
Τα μηνύματα  που έχουμε μέχρι σήμερα είναι απολύτως θετικά.
Θα τα καταφέρουμε για άλλη μια χρονιά».

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό

Δελτία Τύπου

Προτάσεις του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού στην έκτακτη άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ

Αναλυτικό σχέδιο για το πανευρωπαϊκό άνοιγμα του τουρισμού παρουσίασε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στην έκτακτη άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Scroll to Top