Search
Close this search box.

Χ. Θεοχάρης στη Βουλή: «Το Ελληνικό Τουριστικό Προϊόν είναι ασφαλές διότι η Κυβέρνηση θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών»

Ιδιαίτερα σημαντικές παρατηρήσεις σχετικά με το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού και τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας είχε την ευκαιρία να κάνει ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε κατ’ αρχήν ότι «η ασφάλεια είναι πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στον τομέα του τουρισμού. Το Ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές διότι η Κυβέρνηση θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών. Αυτό δεν γίνεται τυχαία, αλλά με καθημερινή δουλειά. Είμαστε διαρκώς σε επιφυλακή και αξιολογούμε μια κατάσταση η οποία είναι δυναμική. Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ και σε κανέναν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εύκολο. Όμως, η επίμονη φροντίδα για την υγειονομική ασφάλεια είναι το στοιχείο που κάνει τη χώρα μας να ξεχωρίζει». Ο κ. Χάρης Θεοχάρης εξήγησε περαιτέρω ότι «λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα σε στενή συνεργασία με τη Πολιτική Προστασία. Προσθέτουμε επιπλέον ξενοδοχεία καραντίνας κάθε εβδομάδα, όπου αυτό απαιτείται. Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να μην επιτρέψουμε την αύξηση της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και βλέπουμε ότι αυτό το επιτυγχάνουμε». Σχετικά με την ανυπόστατη εντύπωση ότι η νέα έξαρση της Covid-19 συναρτάται με την απελευθέρωση των μετακινήσεων, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε σε κατηγορηματικό τόνο ότι «στην πραγματικότητα η αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη δεν οφείλεται στον τουρισμό. Οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα, σε μία πανδημία μέσα στην πανδημία. Αλλά ο κόσμος επιθυμεί η τήρηση των μέτρων να είναι όσο γίνεται πιο σωστή και πιο αυστηρή. Δεν μιλώ πολιτικά, δεν αναφέρομαι στους πολίτες που μας ψηφίζουν, αν αυτοί θέλουν την τήρηση των μέτρων. Μιλώ έχοντας στο νου μου τον τουρισμό. Οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, αναφέρουν και γνωστοποιούν μέσω του διαδικτύου την πλημμελή τήρηση των μέτρων, εάν και όπου διαπιστώνουν κάτι τέτοιο». Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί ακυρώσεων στη Μύκονο, όπου επιβλήθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων διαδίδουν ή γράφουν αυτά τα πράγματα. Ο κόσμος θέλει την ασφάλεια. Ενημερώθηκα πως οι ακυρώσεις στη Μύκονο παραμένουν όπως ακριβώς ήταν και στις προηγούμενες ημέρες. Μόνο όσοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις αναπαράγουν αυτά τα ψεύδη -όπως κάνουν και μέσα στη Βουλή ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης». Τέλος ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε την πάγια θέση ότι «η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να τηρηθούν τα μέτρα. Σε όσα ταξίδια κάνω στο εξωτερικό, αυτό με ρωτούν: Μήπως χάριν της οικονομίας θα αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς έλεγχο; Όχι. Η απόδειξη ότι αυτή η Κυβέρνηση θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών, είναι το γεγονός ότι δεν φοβόμαστε να πάρουμε δύσκολα μέτρα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δύσκολο δρόμο, όπως ακριβώς επιβάλλει η ευθύνη την οποίαν έχουμε αναλάβει».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Όλ. Κεφαλογιάννη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία»

‘‘Η Κυβέρνηση έχει θέσει τη μετάβαση σε μία νέα εποχή για τον ελληνικό Τουρισμό ως υψηλή προτεραιότητα. Δεν διαχειριζόμαστε απλώς

Scroll to Top