Χαιρετισμός της αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελενας Κουντουρά για το 6ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Διαλεκτικής Φιλοσοφίας

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετάσχω στην τόσο ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα εδώ. Λυπάμαι που δε μπορώ να παραβρεθώ λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Χαίρομαι που διακεκριμένοι άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων βρίσκονται στην χώρα μας και συντελούν στην πραγματοποίηση ενός φόρουμ προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων, σε ουσιαστικά για την εξέλιξη των κοινωνιών και της ανθρωπότητας θέματα.
Εδώ στην Ελλάδα τη χώρα που παγκόσμια θεωρείται ώς η γενέτειρα του πολιτισμού και της φιλοσοφικής σκέψης, είναι ο ιδανικός τόπος ώστε να δίνεται μια σύγχρονη συνέχεια. Η σημασία του στοχασμού, της σε βάθος αναζήτησης μέσα από διεθνείς εκπροσώπους της διανόησης, είναι μεγάλη για την κάθε χώρα του κόσμου, για την κάθε κοινωνία. Πιστεύω μάλιστα ότι είναι και καθοριστικά ανταποδοτική στο κοινωνικό σύνολο, υπό την προϋπόθεση ότι  τα συμπεράσματα του προβληματισμού και της ανταλλαγής απόψεων, θα μετουσιωθούν στην συνέχεια σε πράξεις, επιλογές, και ενδεχομένως πολιτικές αποφάσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Επικροτώ τις πρωτοβουλίες αυτές και συγχαίρω τους διοργανωτές και όλους όσοι συντελούν στην εξέλιξη του φόρουμ.
Ελπίζω, στην ολιγοήμερη αυτή διαμονή σας να περάσετε υπέροχα  στην πατρίδα μας, να γευτείτε την ζεστή φιλοξενία μας, τον υπέροχο ήλιο και φως, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και καλλιέργησε τις ανθρώπινες αξίες, ώστε να γίνετε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας όταν επιστρέψετε πίσω στις πατρίδες σας.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην διεξαγωγή των εργασιών του 6ου Συμπόσιου  Διαλεκτικής Φιλοσοφίας και  αποστέλλω ένα μεγάλο χαιρετισμό σε όλους τους Σύνεδρους, που με την παρουσία τους στην Αθήνα, τιμούν την χώρα μας,  τιμούν την κοιτίδα της παγκόσμια φιλοσοφίας και στέλνουν με τον δικό τους τρόπο σκέψης ένα ξεχωριστό μήνυμα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Β. Κικίλιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Καταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:    «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Α.Ε.Π. της χώρας για

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Το Υπουργείο Τουρισμού θέτει σε διαβούλευση 15 ημερών τη διακήρυξη με τίτλο: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και ανάπτυξης ηλεκτρονικής Πλατφόρμας και ιστοσελίδας για το Παρατηρητήριο, η πιλοτική λειτουργία του με την παράλληλη εκπαίδευση

Scroll to Top