Χαιρετισμός της αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Ελενας Κουντουρά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Πάλης.

Η Ελλάδα καθημερινά επιβεβαιώνει την διαχρονική της σχέση με τον αθλητισμό.  

Η πάλη είναι από τα αρχαιότερα ατομικά αθλήματα. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το πρώτο γυμναστικό ίδρυμα ονομάστηκε “Παλαίστρα”. Στην Αρχαία Ελλάδα η πάλη αποτελούσε το κυριότερο μέσο αγωγής των νέων, είχε τον χαρακτήρα επίδειξης, ετοιμότητας πνεύματος, τέχνης και δύναμης και ήταν απαλλαγμένη από κάθε αίσθημα οργής. Ο Πλάτωνας χαρακτηρίζει την πάλη ως “τεχνικότατον και πανουργότατον των αθλημάτων”.

Η παράδοσή μας, οι επιδόσεις μας, οι νίκες μας και οι πρωτιές μας από την αρχαιότητα έως και σήμερα σε όλα τα αθλήματα  καταδεικνύουν την άρρηκτη σύνδεση του αθλητικού ιδεώδους με τον Ελληνικό πολιτισμό και του Έλληνες.
Και πράγματι, σήμερα, η χώρα μας μπορεί να γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο φιλοξενίας αθλητών και να ικανοποιήσει κάθε σχετική με τον τομέα δραστηριότητα. Η προπόνηση, η εκπαίδευση και κατάρτιση, η υγεία,  η διατροφή και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τον αθλητισμό και τους αθλητές μπορεί να εξελιχθούν με μοναδικό τρόπο στην Ελλάδα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Πάλης είναι ένα σημαντικό γεγονός καθώς διεξάγεται στη Ελλάδα, τη γενέτειρα του αθλήματος. Η παρουσία τόσων αθλητών από διαφορετικές χώρες, είναι μια αφορμή για να στείλουμε ξανά και προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα του αθλητισμού.
Ελπίζω δε, στην ολιγοήμερη αυτή διαμονή σας να περάσετε υπέροχα  στην πατρίδα μας, να γευτείτε την ζεστή φιλοξενία μας, τον υπέροχο ήλιο και φως, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και τα αθλητικά ιδεώδη, ώστε να γίνετε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας όταν επιστρέψετε πίσω στις πατρίδες σας.

Στα σχέδιά μας υπάρχει μέριμνα για τον προπονητικό τουρισμό και την ανάπτυξή του. Οι κλιματολογικές συνθήκες, οι υποδομές, η τεχνογνωσία μας και φυσικά οι γνώσεις μας στον αθλητισμό και ότι τον περιβάλλει μας βεβαιώνουν ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι θετικό για την χώρα και τους πολίτες να στηρίζουν σχετικές προσπάθειες που διευρύνουν την αθλητική οικογένεια, διδάσκουν αρετές και αποτελούν υπόδειγμα μίμησης για όλους.

Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, καλλιεργεί το πνεύμα και το σώμα, και αποτελεί  μια μοναδική επιλογή που αποδίδει οφέλη σε αυτούς που την ακολουθούν και πιστεύουν σε αξίες, αρχές και υψηλά ιδεώδη.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων»

Αθήνα, 22 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων» «Η κοινωνική πολιτική δεν

Scroll to Top