Χαιρετισμός της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Ελενας Κουντουρά στην 45η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής – Αργοσαρωνικού

«Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί Φίλοι,
Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι  σήμερα στη Γενική σας Συνέλευση.  Θα ήθελα επίσης  να σας ευχαριστήσω  για την επικοινωνία, τις εμπεριστατωμένες προτάσεις και κυρίως το ενδιαφέρον της Ένωσης σας για συνεργασία, με στόχο την αναβάθμιση του Ιστορικού κέντρου της Αθήνας και τη στήριξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. 
Το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας αποτελεί την πολιτιστική, κοινωνική, και οικονομική καρδιά της Ελλάδος. Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Τα μελετάμε  και  δρομολογούμε  συγκεκριμένες και πρακτικές λύσεις.
Η Αθήνα είναι διεθνής προορισμός που μπορεί να φιλοξενεί επάξια εκατομμύρια επισκέπτες. Κεντρικός μας στόχος, παραμένει:
•    Να στηρίξουμε αποφασιστικά την τοπική Οικονομία και την Τουριστική Επιχειρηματικότητα.
•    Να προβάλλουμε με θετικό τρόπο την εικόνα μιας Παγκόσμιας Μητρόπολης, Πρωτεύουσας του Πολιτισμού με ισχυρό brand name και διεθνή απήχηση,  ώστε να καταστεί  ισχυρός, ασφαλής, ελκυστικός και φιλόξενος Τουριστικός Προορισμός CITY BREAK.
Μέριμνά μας, στο ενοποιημένο πλέον, Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στο οποίο ενσωματώθηκαν τέσσερα συναρμόδια Υπουργεία Αναπτυξιακού χαρακτήρα, είναι η εφαρμογή νέων πολιτικών προς όφελος του τουρισμού. Με συγκροτημένο σχεδιασμό και συνέργειες.
Επεξεργαζόμαστε ήδη τη νέα  τουριστική μας στρατηγική, στην οποία η Αθήνα, αποτελεί Πόλη – Πρότυπο Τουριστικής Ανάπτυξης.
Στο διάλογο που ξεκινήσαμε έχουν θέση όλοι οι φορείς του Τουρισμού, το ΞΕΕ, ο ΣΕΤΕ, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων,  τα επιμελητήρια, οι ξενοδοχειακές ενώσεις, η επιστημονική κοινότητα και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.  
Βελτιώνουμε συνεχώς την εικόνα της πόλης και εργαζόμαστε συλλογικά ώστε:
– Να εκσυγχρονίσουμε υποδομές, ώστε να καταστεί λειτουργική και προσβάσιμη.
– Να εμπλουτίζουμε συνεχώς το τουριστικό της προϊόν ώστε να καταστεί Πολυθεματικό, Ποιοτικό και οικονομικά προσοδοφόρο.
– Να αναβαθμίζουμε συνεχώς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.
– Να εμβαθύνουμε τη συνεργασία Κράτους – Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας.
– Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση των επιχειρήσεων του κέντρου της Αθήνας.
– Ενισχύουμε τις υποδομές και  διευκολύνουμε  την προσβασιμότητα  στους τουριστικούς πόρους.
– Στηρίζουμε το Παρατηρητήριο Τουρισμού Αθήνας – Αττικής.
Διαθέτουμε πλέον σημαντικά εργαλεία για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και λύσεις για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Γενική σας Συνέλευσης».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Μύρωνα Φλουρή, και του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδιας Ελληνικού Εμπορίου κ.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του ΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη με τον ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) Dr. Joao Breda. Με αφορμή την επικείμενη

Scroll to Top