Χάρης Θεοχάρης: Δημιουργούμε στοχευμένο πλάνο δράσης για την Αμερικανική αγορά

Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ  Δημοσίου,  ευρύτερου Δημόσιου και  ιδιωτικού τομέα με στόχο  τη βιώσιμη ανάπτυξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, ανέδειξε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά την παρέμβασή του σε εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στο «30th Annual Greek Economic Summit “Turning the Odds”», “επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η στροφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στην ποιότητα και στην προστιθέμενη αξία και όχι στην ποσότητα”.

“Το παράδειγμα της Thomas Cook είναι το παράδειγμα ενός μοντέλου που πέθανε και πρέπει και εμείς να το αφήσουμε πίσω”, σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου κ. Στέφανου Θεοδωρίδη.

“Μέλημά μας” συμπλήρωσε ο Υπουργός Τουρισμού “είναι η ενίσχυση και η ανάδειξη της ταυτότητας των τουριστικών προορισμών. Και αυτό θα γίνει και μέσα από τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία”.

Σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ ανέφερε: “η αγορά των ΗΠΑ και η προσέλκυση περισσότερων Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα αποτελεί βασικό μας στόχο. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούμε στοχευμένο πλάνο δράσης για την Αμερικανική αγορά”.

Ειδικότερα επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει αύξηση των πτήσεων αλλά και των αεροπορικών θέσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. “Αυτός αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους που έχουμε θέσει για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ”, σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοχάρης και στους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι η Σαντορίνη, “η διαχείριση των οποίων”, όπως είπε “αποτελεί βασική προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής της Κυβέρνησης”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Με τρεις νέες πτήσεις η LOT στην Ελλάδα. Έντονο το ενδιαφέρον της πολωνικής τουριστικής αγοράς για διακοπές στην Ελλάδα

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και σημαίνοντες εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς είχε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πολωνία.

Στην Πολωνία ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

Επίσκεψη στη Πολωνία -την πρώτη Έλληνα Υπουργού Τουρισμού-  πραγματοποιεί ο κ. Χάρης Θεοχάρης με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής από την Πολωνία προς την Ελλάδα, μια ανάσα από την επίσημη επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού

Scroll to Top