Χάρης Θεοχάρης: Δημιουργούμε στοχευμένο πλάνο δράσης για την Αμερικανική αγορά

Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ  Δημοσίου,  ευρύτερου Δημόσιου και  ιδιωτικού τομέα με στόχο  τη βιώσιμη ανάπτυξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, ανέδειξε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά την παρέμβασή του σε εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στο «30th Annual Greek Economic Summit “Turning the Odds”», “επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η στροφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στην ποιότητα και στην προστιθέμενη αξία και όχι στην ποσότητα”.

“Το παράδειγμα της Thomas Cook είναι το παράδειγμα ενός μοντέλου που πέθανε και πρέπει και εμείς να το αφήσουμε πίσω”, σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου κ. Στέφανου Θεοδωρίδη.

“Μέλημά μας” συμπλήρωσε ο Υπουργός Τουρισμού “είναι η ενίσχυση και η ανάδειξη της ταυτότητας των τουριστικών προορισμών. Και αυτό θα γίνει και μέσα από τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία”.

Σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ ανέφερε: “η αγορά των ΗΠΑ και η προσέλκυση περισσότερων Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα αποτελεί βασικό μας στόχο. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούμε στοχευμένο πλάνο δράσης για την Αμερικανική αγορά”.

Ειδικότερα επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει αύξηση των πτήσεων αλλά και των αεροπορικών θέσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. “Αυτός αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους που έχουμε θέσει για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ”, σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοχάρης και στους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι η Σαντορίνη, “η διαχείριση των οποίων”, όπως είπε “αποτελεί βασική προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής της Κυβέρνησης”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Χ. Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στη Σκιάθο: «Ο εμβολιασμός, το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία»

Επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου στο νησί και να συζητήσει επίκαιρα,

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 02.08.2021 ΕΩΣ 09.08.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top