Χάρης Θεοχάρης: Ο Τουρισμός είναι γέφυρα συνεννόησης, δεν είναι διχαστική διαδικασία

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να κλείσουμε τον ελληνικό τουρισμό» ήταν η αιχμηρή απάντηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στις αιτιάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για λανθασμένο άνοιγμα του τουρισμού, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της κύρωσης συμβάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Πορτογαλία, το Καζακστάν, την Αίγυπτο και την Κύπρο, για συνεργασία σε θέματα τουρισμού.

Ο Υπουργός Τουρισμού, αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορονοϊού, επισήμανε ότι «ο ιός είναι ένας αόρατος, ύπουλος εχθρός, όπου, εάν δεν προσέξεις, σε λίγες ημέρες, με την εκθετική αύξηση, χάνεις τον έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι έχεις μια δυναμική κατάσταση και πρέπει, κοιτώντας το πεδίο της μάχης, με τις δυνάμεις και τις ικανότητες που έχεις, να μπορέσεις να πάρεις τις ενδεδειγμένες αποφάσεις. Αυτό κάνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «ο μέσος πολίτης τρέμει μόνο ένα πράγμα, ακόμα και περισσότερο από τον κορονοϊό. Τρέμει στην πιθανότητα να είχαμε ή να έχουμε στο μέλλον κάποιον κορονοϊό και να είστε εσείς στην Κυβέρνηση. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος του ελληνικού λαού».

«Η Ελλάδα ήταν φωτεινό παράδειγμα το καλοκαίρι στον τομέα του Τουρισμού. Ήμασταν πρότυπο διαφάνειας ως προς τη διαχείριση των κρουσμάτων και κάθε άλλο παρά εισαγόμενα είναι τα κρούσματα. Χθες, στη Σύνοδο Υπουργών Τουρισμού της WTM, χαρακτήρισαν υποδειγματική την περίπτωση της χώρας μας και μας απέδωσαν τα εύσημα για την αποτελεσματικότητά μας», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης, απαντώντας στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου για το θέμα των εσόδων από την τουριστική σεζόν, υπογράμμισε τη διγλωσσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που από τη μία κατηγορεί την κυβέρνηση για πενιχρά έσοδα -3 δις- και από την άλλη ισχυρίζεται ότι ο τουρισμός δε θα έπρεπε καν να ανοίξει φέτος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «χρυσάφι» τα 3 δις, καθώς δεν είναι δανεικά και μπορούν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊο.Τέλος, ο Yπουργός Τουρισμού, αναφερόμενος στο ζήτημα των συμβάσεων με Πορτογαλία, Κύπρο, Καζακστάν και Αίγυπτο,  επισήμανε ότι είχαν ξεκινήσει από το 2014, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις προώθησε στη Βουλή. «Τώρα έπρεπε να ξεθάψουμε αυτές τις συμβάσεις, που τις είχατε καταχωνιάσει και χάριν του ελληνικού λαού, χάριν του ελληνικού τουρισμού, χάριν των διμερών σχέσεων, χάριν της γεωστρατηγικής σημασίας των χωρών αυτών, τις φέρνουμε στο Κοινοβούλιο προς κύρωση. Ο τουρισμός είναι μια γέφυρα συνεννόησης, δεν είναι μια διχαστική διαδικασία».

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Χ. Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στη Σκιάθο: «Ο εμβολιασμός, το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία»

Επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου στο νησί και να συζητήσει επίκαιρα,

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 02.08.2021 ΕΩΣ 09.08.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top