Διευρύνεται η συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και ΕΑΠ – Πρόθεση δημιουργίας νέων δομών εκπαίδευσης σε Αρχαία Ολυμπία και Κω

Περιγραφή

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, με τη διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ΕΑΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλoς, ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης και ο κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συμφωνήθηκε η συνέχιση λειτουργίας της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας που υποστηρίζει τις δομές τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και το ΕΑΠ.

Την περίοδο της πανδημίας η ηλεκτρονική πλατφόρμα έδωσε τη δυνατότητα στους σπουδαστές των δομών τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου να συνεχίσουν να παρακολουθούν απρόσκοπτα και χωρίς διακοπή τα μαθήματα των σχολών τους από το δικό τους χώρο.

Στη συνάντηση τέθηκαν δύο ακόμα ζητήματα που αφορούν στην πρόθεση δημιουργίας δύο νέων δομών εκπαίδευσης, μία στην Αρχαία Ολυμπία και μία στην Κω.

Στην Αρχαία Ολυμπία, η δομή εκπαίδευσης κρίνεται αναγκαία λόγω του μεγέθους του ιστορικού και πολιτιστικού της κεφαλαίου, ενώ για την Κω υπάρχει πρόθεση δημιουργίας έδρας ή παραρτήματος του ΠΜΣ  ”Διοίκηση Μονάδων Υγείας” προκειμένου να υπάρξει αναδειχθεί η Ιπποκρατική ταυτότητα του νησιού.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείου Τουρισμού και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα σε ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό: “Το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται δίπλα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κου Ιωάννη Τρεπεκλή η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από τη Γενική

Δελτία Τύπου

“Ορεινή Ελλάδα. Σε πάει ψηλά. Όλο τον χρόνο.” – Παρουσίαση του νέου προγράμματος προβολής για την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού, από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη 

«Η έμφαση στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του ορεινού τουρισμού είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Επιδιώκουμε να δώσουμε

Κύλιση στην κορυφή