Δηλώσεις Χ. Θεοχάρη κατά την επίσκεψη σε Λουτρά Καϊάφα

Για την ανάγκη αξιοποίησης του κρυμμένου τουριστικού δυναμικού της χώρας αλλά και για τις ευοίωνες προοπτικές της κρουαζιέρας προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης από τον Καϊάφα όπου βρέθηκε το πρωί στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψή που πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας.

Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της χώρας μας στη διεθνή σκακιέρα της κρουαζιέρας, με home porting στον Πειραιά, με την ανάπτυξη νέων προορισμών, με καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων, και με πλοία που να έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. “Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν σημαντική ανάπτυξη, η χρονιά εκτιμάται ότι θα κλείσει με αύξηση 10% σε σχέση με το 2018 ενώ οι οιωνοί για την κρουαζιέρα είναι πιο ευοίωνοι για την επόμενη χρονιά», είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Ειδικότερα για το λιμάνι του Κατάκολου, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε πως μπορεί να γίνει η πύλη εισόδου για το τεράστιο τουριστικό απόθεμα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι η Αρχαία Ολυμπία. Επίσης ανέφερε πως στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κρουαζιέρας αλλά και η άρση των παθογενειών που εντοπίζονται στη διαχείριση των λιμένων και των μαρινών λόγω του κατακερματισμού.  

Ο υπουργός Τουρισμού αναφερόμενος στα Λουτρά Καϊάφα, τα οποία αναγνωρίσθηκαν ως ιαματικά με απόφαση του λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, -το συγκεκριμένο ζήτημα εκκρεμούσε από το 2014-, επεσήμανε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση της περιοχής. “Θα πρέπει όλοι μαζί, συντονισμένα, να εργαστούμε προκειμένου να ξαναβρεί αυτός ο τόπος την παλιά του αίγλη, την παλιά του ζωντάνια για να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και πλούτο για την περιοχή” είπε ο υπουργός.   

Να αναφερθεί ότι ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη τους νομούς Ηλείας και Αχαΐας στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή, στον τομέα της Tουριστικής Ανάπτυξης.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στην Attica Green Expo: «Η βιωσιμότητα είναι ο δρόμος για τον τουρισμό του μέλλοντος»

Στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου, πιο βιώσιμου και ισορροπημένου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης αναφέρθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή, κατά την

Δελτία Τύπου

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο συνέδριο των powergame.gr και Economist στα Χανιά – «Επενδύοντας στην Αλλαγή: Πώς μεταμορφώνεται η Κρήτη»

«Η Κρήτη αποτελεί έναν τόπο με βαθιά ιστορική μνήμη, ισχυρή ταυτότητα και καθοριστική συμβολή στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, ενώ

Κύλιση στην κορυφή