Δηλώσεις υπουργού Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη από τα αεροδρόμια “Ελ. Βενιζέλος” και “Μακεδονία”

Τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πολύ θετική η εικόνα από το σημερινό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Πρέπει να δώσουμε την ύψιστη σημασία στα μέτρα ασφαλείας. Η ατομική ευθύνη συνεχίζει να υπάρχει, δεν εξαφανίζεται. Πρέπει να την εξασκούμε και ειδικά τώρα που ανοίγουμε ακόμα περισσότερο ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς. Το μήνυμα του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλον τον κόσμο. Ακόμη και την πρώτη αυτή ημέρα του ανοίγματος τα όποια διαδικαστικά προβλήματα υπάρχουν βλέπω πως επιλύονται και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ελπίζω πως όλη η τουριστική βιομηχανία θα ενεργοποιηθεί βλέποντας το πόσο ασφαλής χώρα είμαστε και θα μας προτιμήσει. Έχουμε ανοίξει για τις ευρωπαϊκές χώρες, τηρούμε την ευρωπαϊκή οδηγία για τις τρίτες χώρες και διατηρούμε τον περιορισμό μέχρι την 1η Ιουλίου. Από εκεί και πέρα θα δούμε τις κοινές, ευρωπαϊκές αποφάσεις. Για τις χώρες που επιτρέπονται έχουμε δύο διαδικασίες: μία όταν οι πτήσεις προέρχονται από τα αεροδρόμια περιλαμβάνονται στη λίστα της EASA και μία για τα αεροδρόμια που δεν περιέχονται στη λίστα της EASA. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε πλήρη έλεγχο και μια διανυκτέρευση σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για τους ταξιδιώτες και στη δεύτερη περίπτωση έχουμε στοχευμένο έλεγχο μέσω κάποιων κριτηρίων και κατόπιν κινούμαστε αναλόγως του αποτελέσματος του ελέγχου».

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Στη συνέχεια ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, μετέβη στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους και με τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας και δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά που ήρθαμε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να δούμε πώς πηγαίνει και εδώ η πρώτη μέρα του ανοίγματος των συνόρων μας. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω στην Αθήνα την ευρύτερη αλλαγή που είχαμε αφού άνοιξαν περισσότερες πτήσεις και διαπίστωσα πως τα πράγματα βαίνουν καλώς. Εδώ είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον υπεύθυνο του κλιμακίου της Πολιτικής Προστασίας, κ. Βαρσάμη, για το γεγονός ότι τα πράγματα πήγαν πολύ καλά αφού ήδη ξεκίνησαν οι πτήσεις. Η διαχείριση της κατάστασης είναι πολύ καλή από όλους και μέσα σε μία ώρα τελείωσε η διαδικασία του ελέγχου όλων των επιβατών. Αυτό αποδεικνύει πως οργανωτικά υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι ροές όλων των πτήσεων με τις απαραίτητες προσαρμογές. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν εντατικά, τους εργαζομένους του αεροδρομίου και την Πολιτική Προστασία, για την τεράστια μάχη που δίνουν και που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορονοϊού, της μάχης για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: “Φέραμε στην Αθήνα το μεγαλύτερο Συνέδριο ταξιδιωτικών πρακτόρων της Γαλλίας”

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη του 12ου συνεδρίου της Selectour (Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Γαλλίας) το οποίο φέτος φιλοξενείται στην

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Στο τέλος του έτους τα ταξιδιωτικά έσοδα θα έχουν υπερβεί τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δις ευρώ»

«Είχα πει ότι ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω, μία επιπλέον εβδομάδα, ακόμα και μια παραπάνω πτήση charter, έχουν καθοριστική σημασία για την οικονομία» ανέφερε ο

Scroll to Top