Δράσεις ΕΟΤ για την τουριστική ενίσχυση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Δύο  ακόμη δημοσιογραφικά ταξίδια εξοικείωσης (press trips)  στο Ανατολικό Αιγαίο -αυτή τη φορά με στόχο την προσέλκυση Τούρκων και Γάλλων επισκεπτών στη χώρα μας  – οργανώνει για τον Ιούλιο ο ΕΟΤ, σε υλοποίηση της πολιτικού σχεδιασμού  της  Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και  Τουρισμού  κας Έλενας Κουντουρά για την τουριστική ενίσχυση των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις.

Στο πλαίσιο του εν λόγω σχεδιασμού, ο  Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ενέκρινε σήμερα δύο νέες εισηγήσεις για  τη δαπάνη υλοποίησης δημοσιογραφικών  ταξιδιών: α) στη Λέσβο και τη Σάμο  για το τηλεοπτικό συνεργείου του  τουρκικού «World Travel Channel» και β) στην  Κω για Γάλλους bloggers τουριστικών ηλεκτρονικών σελίδων.

Σκοπός των δράσεων, η συλλογή πληροφοριών  και φωτογραφικού  υλικού για την παρουσίαση της πληθώρας των  τουριστικών επιλογών  που έχουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι ξένοι τουρίστες .  
Συγκεκριμένα:
Α) Σε Λέσβο και Σάμο θα βρεθούν  (19-25 Ιουλίου 2016)  τέσσερις  δημοσιογράφοι και τεχνικοί του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού «World Travel Channel» με στόχο τη διενέργεια τηλεοπτικών γυρισμάτων στα αξιοθέατα, τις παραλίες και τις  διαδρομές των δύο νησιών. Το θέμα θα προβληθεί  στην εκπομπή «Welcome To» του «World Travel Channel», που εκπέμπει στην Τουρκία καθώς και στο διεθνές δίκτυο του  καναλιού στην αγγλική γλώσσα. Το  ταξίδι οργανώνεται από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Β) Στην Κω θα βρεθούν (25-28 Ιουλίου 2016), πέντε  Γάλλοι δημοσιογράφοι/bloggers από τα ηλεκτρονικά Μέσα: http://www.hedilya-worldtour.com/, http://www.helloitsvalentine.fr/, http://www.selimniederhoffer.com/,  http://www.chauxmelemonde.com/, http://lesbaroudeurs.fr/ για την προβολή του νησιού στη Γαλλική και όχι μόνον  τουριστική αγορά.  Το  ταξίδι οργανώνεται από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας  με την συνδρομή του Δήμου Κω.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας στην Καθημερινή: Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών προορισμών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΑ ΜΠΕΛΛΟ Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών

Δελτία Τύπου

Για τις προτεραιότητες του ξενοδοχειακού κλάδου συζήτησαν στη συνάντησή τους ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό. Συζήτησαν τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία βραχυπρόθεσμα και

Scroll to Top