Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με επαφές της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Arabian Travel Market στο Ντουμπάι ( 25-28 Απριλίου), όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο,  η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, είχε σημαντικές επαφές με κυβερνητικούς φορείς και παράγοντες της τουριστικής αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος  προς την Ελλάδα και την προσέλκυση επενδύσεων.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια  του στρατηγικού ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού στις δυναμικές αγορές της Μέσης Ανατολής που ξεκίνησε το 2015  και με ενισχυμένη φέτος παρουσία της χώρας μας. 
Η Αν. Υπουργός συναντήθηκε με την  Υπουργό Επικρατείας  και επικεφαλής της  EXPO 2020 DUBAI, κα Reem Al Hashimy, με τον  πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντουμπάι, κ. Majid Al Ghurair και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του επίσημου φορέα επενδύσεων Investment Corporation of Dubai (ΙCD), κ. Mohammed Al Shaibani.

Είχε ακόμη διαδοχικές συναντήσεις με tour operators καθώς και  με επιχειρηματίες που εξέφρασαν το  ενδιαφέρον τους  για τουριστικές  επενδύσεις στην Ελλάδα.
Επίσης η  κα Κουντουρά  συναντήθηκε  με τον  Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο  της Emirates Airlines και Πρόεδρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι, Σεΐχη  Ahmed bin Saeed Al Maktoum.
Την Ελλάδα και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού παρουσίασε η Υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN καθώς και σε  ΜΜΕ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στις επαφές και συναντήσεις συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου κ. Γιώργος Τζιάλλας και ο πρέσβης της Ελλάδας στα ΗΑΕ, κ. Διονύσιος Ζώης
Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 07.06.2021 ΕΩΣ 14.06.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top