Ελκυστικός προορισμός για τουρισμό και επενδύσεις η Ελλάδα – Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο επιχειρηματικό φόρουμ του Ελληνο-Γαλλικού Επιμελητηρίου για τον τουρισμό.

Τις  σημαντικές ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και επενδύσεις στην Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό,   ανέδειξε  η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στο 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ «Τουρισμός: Στρατηγικός Τομέας Ανάπτυξης» που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Η  Ελλάδα και η Γαλλία συνδέονται με  δυνατές σχέσεις φιλίας, εμπιστοσύνης και μακρόχρονης συνεργασίας  σε όλα τα επίπεδα τόνισε η Υπουργός. Με ισχυρή βούληση σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, επιδιώκεται η ενίσχυση  της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται,  όπου η ελληνική οικονομία τρέχει με θετικούς ρυθμούς και όλοι οι θεμελιώδεις δείκτες της βελτιώνονται διαρκώς.

 Η υλοποιούμενη εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική έχει καθιερώσει την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό  προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο , επισήμανε κα Κουντουρά.Προτεραιότητα αποτέλεσε η διαμόρφωση φιλικού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει νέες επιχειρηματικές κινήσεις, συνέργειες και συνεργασίες, και την τελευταία διετία καταγράφεται σημαντική αύξηση των επενδυτικών σχεδίων  στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα.

Το 2017 οι αφίξεις Γάλλων στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1.900.000 καταγράφοντας  αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με το 2016.

Συνολικά την τελευταία τριετία, η αύξηση στην τουριστική κίνηση από τη Γαλλία ξεπέρασε το  30%, που αντιστοιχεί σε περίπου 500.000 επιπλέον αφίξεις Γάλλων στη χώρα μας.  

Κλείνοντας η Υπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού και στην ισχυροποίηση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στον τουρισμό, και στο πλαίσιο των δράσεων για την επίτευξη της βιώσιμης και ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης.

«Ο τουρισμός είναι κινητήρια δύναμη για την πρόοδο και την ευημερία. Ωθεί  και άλλους παραγωγικούς  τομείς προς την ανάπτυξη,  και δημιουργεί  οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη σε όλη τη χώρα» τόνισε η κα Κουντουρά.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

Υποβολή Αιτήσεων- Βραβείο Τουρισμού Marco Polo 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑRCO POLOΕΝΑΡΞΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ Τα βραβεία Τουρισμού Marco Polo δημιουργήθηκαν το 2019 από τις 17 χώρες της Κεντρικής και

Δελτία Τύπου

Το άνοιγμα της κρουαζιέρας συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και σε εκπροσώπους του κλάδου

Οι προοπτικές της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά το άνοιγμα του κλάδου αμέσως μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που

Scroll to Top