Ελληνο-ρωσικό Φόρουμ για τον Τουρισμό συμφωνήθηκε στις συναντήσεις της Αν. Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας & τον επικεφαλής του Rostourism για την προώθηση του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες

Ιδιαίτερα εποικοδομητικές συναντήσεις για την  ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον τουρισμό είχε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κα Alla Υurievna Manilova και τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας Rostourism, κ. Οleg Safonov.
Συμφωνήθηκε η διεξαγωγή στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο ελληνο-ρωσικού  φόρουμ για τον τουρισμό  και διάσκεψης για τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και περιφερειακών τουριστικών παραγόντων της Ρωσίας, TourOperators και ρωσικών ΜΜΕ και των αντίστοιχων  εκπροσώπων και  φορέων της Ελλάδας προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα ανάμεσα στις δύο χώρες.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας, ΜΙΤΤ, και με παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου, όπου ο  ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο και η Ελλάδα έχει φέτος ενισχυμένη παρουσία.
Επιβεβαιώθηκε η   ισχυρή απήχηση της Ελλάδας στους Ρώσους οι οποίοι  την επιλέγουν σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων τους για τις διακοπές τους και εκφράστηκε η στήριξη και η  εμπιστοσύνη στον ελληνικό τουρισμό και στις σημαντικές προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.
Στις συναντήσεις συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής του  ελληνο-ρωσικού φόρουμ στον τουρισμό για το σχεδιασμό της  στρατηγικής, οργάνωσης και προώθησης του τουριστικού ρεύματος της Ρωσίας προς την Ελλάδα, με έμφαση στην προώθηση  νέων τουριστικών προϊόντων, νέων προορισμών και των θεματικών μορφών τουρισμού.   

Στην συνάντηση με την κα Manilova, συζητήθηκε επιπλέον η οργάνωση της προγραμματιζόμενης διάσκεψης για την προώθηση και προβολή του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού, που ενώνει την κοινή πνευματική και Ορθόδοξη ρίζα των δυο λαών.
Στην συνάντηση με τον κ Safonov, επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικές και φιλικές σχέσεις συνεργασίας και εξετάστηκαν οι προοπτικές για την  μεγιστοποίηση των ροών Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον εμπλουτισμό  με νέες μορφές τουρισμού και νέους ελληνικούς προορισμούς.

Και στις δύο συναντήσεις, δόθηκε έμφαση  στον φετινό εορτασμό του  έτους  Ελλάδας- Ρωσίας και συζητήθηκαν εκτενώς οι αφιερωματικές εκδηλώσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δύο χώρες σε όλη τη διάρκεια του 2016.
Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυς Λοΐζου στη Μόσχα, για την υπογραφή Κοινού Προγράμματος Δράσης για τον Τουρισμό

Τη Μόσχα επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουρισμού στην 13η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) Ελλάδας-Ρωσίας για την

Scroll to Top