Εναρκτήρια Συνάντηση Εργασίας για το Έργο InMed-Tour, “Innovative Medical Tourism Strategy”, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδας-Ιταλίας

Περιγραφή

Η Εναρκτήρια Συνάντηση Εργασίας του Έργου InMed-Tour – “Innovative Medical Tourism Strategy”, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020 με προϋπολογισμό ύψους 897.703,80€, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα (Επιμελητήριο Ιωαννίνων).

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) (Περιφερειακή Διεύθυνση Ιωαννίνων) είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Έργου σε συνεργασία με δύο Έλληνες Εταίρους, το Υπουργείο Τουρισμού και το Πανεπιστήμιο Πάτρας– Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και δύο Ιταλούς Εταίρους, το Δήμο  Santa Cesarea Terme  και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Brindisi.

Το Έργο InMed-Tour που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 1 – Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα, με προϋπολογισμό 897.703,80 €, εισάγει ένα νέο είδος τουριστικού προϊόντος που ονομάζεται «Τουρισμός Υγείας» και αναφέρεται στη μετακίνηση ατόμων εκτός της χώρας διαμονής με σκοπό την απόκτηση Ιατρικής Περίθαλψης. Το Έργο αποτελεί μια διασυνοριακή προσπάθεια που θα φέρει σε επαφή τις βιομηχανίες Υγείας και Έρευνας με τις τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία ενός εκσυγχρονισμένου e-Cluster, στο οποίο θα αποθηκεύονται ιατρικές πληροφορίες και από τις δύο χώρες για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ορθών πρακτικών. Το e-Cluster θα οδηγήσει στην ανάπτυξη υπηρεσιών συνεργασίας και δικτύωσης, και στην πρόσβαση στις δυνατότητες που προσφέρει η έρευνα και καινοτομία.

Στο πλαίσιο του Έργου, θα αναπτυχθεί επίσης η πλατφόρμα e-Tour Facilitator, που θα επικεντρώνεται στους τελικούς χρήστες του προϊόντος του Τουρισμού Υγείας, δηλαδή στους ασθενείς και τους τουρίστες. Αυτή η πλατφόρμα θα προσφέρει υπηρεσίες αντιστοίχισης στους ασθενείς που αναζητούν τουριστικές μονάδες και μονάδες υγείας, ώστε να λάβουν θεραπεία.

Συνολικά, το έργο θα προσφέρει ένα εντελώς νέο τουριστικό προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας και θα φέρει σε επαφή ερευνητικούς φορείς με επιχειρήσεις, ώστε οι τελευταίες να βελτιώσουν την πρόσβασή τους στην Έρευνα & Ανάπτυξη και την Καινοτομία.

Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)  – Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Χριστίνα Γεωργακοπούλου +30 2108110826 cgeorgakop@eopyy.gov.gr

Περιοχή Puglia – Κοινή Γραμματεία Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Carmela Sfregola +39 3493916007 c.sfregola@greece-italy.eu; press@greece-italy.eu

—————————————————————————————————————————-

Το πρόγραμμα Interreg VA Ελλάδα-Ιταλία είναι ένα Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που στοχεύει να βοηθήσει τους δημόσιους οργανισμούς και τους τοπικούς φορείς να αναπτύξουν διασυνοριακά έργα και πιλοτικές δράσεις και να δημιουργήσουν νέα πολιτική, προϊόντα και υπηρεσίες με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στρατηγικά, το πρόγραμμα θα ενισχύσει την καινοτομία σε διάφορους τομείς, όπως η μπλε ανάπτυξη, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, η αγροτική βιομηχανία τροφίμων και οι πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες. Το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδας-Ιταλίας στοχεύει στην επίτευξη μέγιστης απόδοσης από 123 εκατομμύρια ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και κατά 15% από τα 2 κράτη μέλη μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: “Φέραμε στην Αθήνα το μεγαλύτερο Συνέδριο ταξιδιωτικών πρακτόρων της Γαλλίας”

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη του 12ου συνεδρίου της Selectour (Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Γαλλίας) το οποίο φέτος φιλοξενείται στην

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Στο τέλος του έτους τα ταξιδιωτικά έσοδα θα έχουν υπερβεί τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δις ευρώ»

«Είχα πει ότι ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω, μία επιπλέον εβδομάδα, ακόμα και μια παραπάνω πτήση charter, έχουν καθοριστική σημασία για την οικονομία» ανέφερε ο

Scroll to Top