Επαφές και συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στη Νέα Υόρκη για την άμεση ενίσχυση των τουριστικών πακέτων από ΗΠΑ προς Ελλάδα και την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων

Πρόσκληση στο αμερικανικό και διεθνές επιχειρηματικό κοινό να επενδύσει στον  δυναμικά  αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά από το βήμα του Capital Link Forum, στη Νέα Υόρκη.

Η Υπουργός, στην ομιλία της τη Δευτέρα στην ειδική ενότητα με θέμα  «Επενδυτικές Ευκαιρίες στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία» αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία που κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός την διετία 2015-2016 και στις θετικές προοπτικές για το 2017. Τόνισε ότι σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής και μέσα από την στενότερη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την αύξηση των τουριστικών μεγεθών και για την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων.

Αναφέρθηκε στο  ευνοϊκό και φιλικό πλαίσιο που  αντανακλά την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τις επενδύσεις και στη  σειρά των νομοθετικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων του Υπουργείου Τουρισμού την τελευταία διετία για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση νέων επενδυτικών σχεδίων. 

Ακολούθησαν συναντήσεις της  Υπουργού με Ελληνοαμερικανούς επενδυτές, όπου  ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες και ευκαιρίες στο ελληνικό τουριστικό περιβάλλον και ειδικότερα στο θεματικό τουρισμό. 

Η Υπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των tour operators για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων το 2017 και των απευθείας δρομολογίων από ΗΠΑ προς Ελλάδα, σε συνέχεια της αύξησης των πτήσεων του 2016 για τη θερινή περίοδο και με στόχο την διεκδίκηση πτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Είχε  κατ’ ιδίαν συναντήσεις με  παράγοντες της  κινηματογραφικής βιομηχανίας για την προσέλκυση νέων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα,  καθώς και με φορείς Αμερικανικών Πανεπιστημίων και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για την διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών και διακοπών σε ελληνικούς προορισμούς.

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε ΜΜΕ της Ομογένειας της Νέας Υόρκης  από κοινού με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας  κ. Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα.

Επίσης, παρέστη στο επίσημο δείπνο του Capital Link, με προσκεκλημένο ομιλητή τον νέο  από τον Ιανουάριο Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ,  κ. Wilbur Ross.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

«Ο τουρισμός τροφοδοτεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τροφοδοτεί τη μέση ελληνική επιχείρηση και, ως εκ τούτου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Και όλη αυτή προσπάθεια

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Scroll to Top