Επίσκεψη Ι. Δρέττα στην Ελευσίνα “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023”-  “Η Ελευσίνα καλεί τα εκατομμύρια τουριστών για μία εναλλακτική εμπειρία “

  

Επίσκεψη στην Ελευσίνα η οποία έχει ανακηρυχθεί σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023 πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ιωάννα Δρέττα καθώς η πόλη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσέλκυση  Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Η υπουργός ξεναγήθηκε από  τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023 κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό. Περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο,  στο ανανεωμένο Ελαιουργείο που προετοιμάζεται για το σημαντικό γεγονός “Elefsina Mon Amour”, την έκθεση σύγχρονης τέχνης με την επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, καθώς και στα έργα στο εμβληματικό κτήριο Ίρις και στον χώρο του Ark.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η κυρία Δρέττα στο πλαίσιο της ενημέρωσής της για την οργάνωση, των εκδηλώσεων και των δράσεων που θα εξελιχθούν στην Ελευσίνα αναφέρει τα εξής: “Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει μια ιστορία να πει. Η Ελευσίνα όμως έχει πολλές. Ο αρχαιολογικός χώρος και τα μυστήρια, η μετάβαση στον κάτω κόσμο, η ιστορία του θεάτρου και το πρώτο καταγεγραμμένο θεατρικό έργο που είναι οι Πέρσες του Αισχύλου, οι πρώτες καλλιέργειες σιτηρών και η σύνδεση με τη θεά Δήμητρα. Όμως είναι και άλλα όπως η σπουδαία βιομηχανική αρχαιολογία, η εσωτερική μετανάστευση απ΄ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι τοπικοί σύλλογοι που διατηρούν ζωντανά ήθη και έθιμα. Όλος αυτός ο πλούτος παίρνει ζωή με όσα παρουσιάζει η πολιτιστική πρωτεύουσα φέτος. Εκτός από τους Αθηναίους η Ελευσίνα καλεί τα εκατομμύρια τουριστών για μία εναλλακτική εμπειρία μερικά χιλιόμετρα από την Αθήνα”.

 Το ενδιαφέρον και πλούσιο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας παρατίθεται αναλυτικά στο 2023eleusis.eu

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024

–  ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ ΑΡ. 12805/23.06.2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΩΝΡΞ465ΧΘΟ-2ΩΠ)  – Σύνδεσμος για αίτηση Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις 29.9.2023 έως και τις 05.10.2023.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

Η ευρεία ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσα από συνεργασία και συντονισμένες δράσεις με τις Περιφέρειες της χώρας, την υλοποίηση έργων υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων

Scroll to Top