Επίσκεψη της Έλενας Ράπτη στις σχολές ΑΣΤΕΡ και στο ΙΕΚ Τουρισμού στη Ρόδο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε η υφυπουργός Έλενα Ράπτη στο νησί της Ρόδου για θέματα της αρμοδιότητας της, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ανώτερης τουριστικής σχολής δημόσιας εκπαίδευσης ΑΣΤΕΡ και της Σχολής Ξεναγών Ρόδου. Εκεί, συζήτησε με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή και τους ενημέρωσε για όλες τις κινήσεις του Υπουργείου Τουρισμού και των αρμόδιων συνεργαζόμενων φορέων και Υπουργείων .

  • Η υφυπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στα κτηριακά θέματα που έχουν προκύψει στη σχολή ΑΣΤΕΡ και θα αντιμετωπιστούν άμεσα, αφού αυτή την περίοδο μελετώνται όλες οι ενδεχόμενες λύσεις από τους αρμόδιους φορείς σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού. Μάλιστα, τονίστηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτήριο της σχολής. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, κύριος Γιώργος Χατζημάρκος, με αίσθημα ευθύνης, διαβεβαίωσε την υφυπουργό Τουρισμού για την ενεργή συμμετοχή και την οικονομική συνεισφορά της περιφέρειας επί των κτηριακών θεμάτων της σχολής ΑΣΤΕΡ.  

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

*  Την έναρξη των συζητήσεων με το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το επίπεδο των αποφοίτων της σχολής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για τα νέα διδακτικά συγγράμματα. 

* Διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες συνολικά από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δοθεί μία τελική λύση και να διευθετηθούν τα σχετικά με το πάσο των σπουδαστών της σχολής στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

*Προανήγγειλε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα την πρόσληψη διοικητικού υπαλλήλου στη σχολή ΑΣΤΕΡ

– Την προαναγγελία πρόσληψης καταρτισμένου προσωπικού μέσα στο 2024, έκανε η υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη στην επίσκεψη της στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο. Οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι μία (1) θέση εκπαιδευτικού και μια (1) θέση διοικητικού υπαλλήλου.

-Τέλος, από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή 881 σπουδαστών στα οκτώ (8) Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και εκείνο του Νοτίου Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο.

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024

–  ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ ΑΡ. 12805/23.06.2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΩΝΡΞ465ΧΘΟ-2ΩΠ)  – Σύνδεσμος για αίτηση Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις 29.9.2023 έως και τις 05.10.2023.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

Η ευρεία ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσα από συνεργασία και συντονισμένες δράσεις με τις Περιφέρειες της χώρας, την υλοποίηση έργων υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων

Scroll to Top