Επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού κα Έλενας Κουντουρά στο Τορόντο για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά το 2017 και επαφές με την Ελληνική Ομογένεια.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ήταν κεντρική ομιλήτρια στην ειδική εκδήλωση Window in Greece που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο του Τορόντο για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην καναδική αγορά και την παρουσίαση των τουριστικών επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.  

 Στο  πλαίσιο του ανοίγματος που πραγματοποιεί το Υπουργείο στην τουριστική αγορά του Καναδά, η Υπουργός   παρουσίασε σε κοινό Ελληνοκαναδών και Καναδών επιχειρηματιών και tour operators καθώς και εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο,  το σχεδιασμό και τις ενέργειες για την προώθηση και προβολή της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 μέρες το χρόνο. Αναφέρθηκε  στις προοπτικές για άμεσες συνεργασίες με στόχο την τόνωση  του εισερχόμενου από τον Καναδά τουρισμού και κάλεσε τους επιχειρηματίες  να διερευνήσουν τις  σημαντικές ευκαιρίες να επενδύσουν στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

Η κα Κουντουρά είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Έλληνες και Καναδούς  tour operators και με εκπροσώπους καναδικής αεροπορικής εταιρείας για την στοχευμένη προώθηση τουριστικών πακέτων άμεσα για το 2017 και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη του Τορόντο, κ. Σωτήριο στα γραφεία της Μητρόπολης, για την συνεργασία στην προώθηση του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού.

Μαθητές και  μαθήτριες του Ορθόδοξου Ελληνικού Σχολείου του Τορόντο «Μεταμόρφωση» επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη και έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα παρουσία της Υπουργού, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη και του Γενικού Προξένου στην Ελλάδα, κ. Αλέξανδρου Ιωαννίδη.

Στη συνέχεια  επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο και συζήτησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αντώνη Αρτεμάκη τις δυνατότητες συνεργασίας και οργανωμένων ενεργειών για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού Ομογενών και των οικογενειών τους για να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα.  

 Η Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις σε ομογενειακά μέσα, εφημερίδες και τηλεοπτικό κανάλι. 

Συνεχίζει τις επαφές στο Τορόντο με προγραμματισμένες  συναντήσεις με το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ιδιοκτήτες κινηματογραφικών στούντιο και με επιχειρηματίες και  επενδυτές.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

«Ο τουρισμός τροφοδοτεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τροφοδοτεί τη μέση ελληνική επιχείρηση και, ως εκ τούτου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Και όλη αυτή προσπάθεια

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Scroll to Top