Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και Προέδρου ΕΟΤ στην Κέρκυρα

Επίσημη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου, κ. Κωνσταντίνο Λούλη και την Πρόεδρο του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το κλιμάκιο του Υπουργείου Τουρισμού συνοδευόταν από τον Βουλευτή Κέρκυρας, κ. Στέφανο Γκίκα και κομματικά στελέχη της περιοχής.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα. Ρόδη Κράτσα, όπου και συζητήθηκε η δημιουργία και ο νέος ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που θα συσταθεί το άμεσο χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Τουρισμού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας με την Περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς και ενώσεις, στην έδρα της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη όλοι οι φορείς κατέθεσαν υπομνήματα και προτάσεις με τις θέσεις τους για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ενώ ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέφανος Γκίκας και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Μπιάγκης Δημήτριος, η Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων, κα. Υδραίου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κ. Μαχειμάρης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, κ. Λέσσης Κωνσταντίνος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή ώστε να δρομολογηθούν λύσεις.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, παρακολούθησε, επίσης, τις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του οποίου συζήτησε τόσο με τους επικεφαλής και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και με μέλη του ΠΑΜΕ που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη Δήμαρχο Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων, κα. Μερόπη Υδραίου, τέθηκε το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών αδειοδότησης για τα δύο τουριστικά καταφύγια του νησιού (Μπενίτσες και Αλύπας), ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας για την προοπτική μετεξέλιξης του λιμανιού σε homeport για την κρουαζιέρα, καθώς και την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Ο Υφυπουργός, κ. Μάνος Κόνσολας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να λειτουργήσει το 2020 Σχολή Ξεναγών στην Κέρκυρα, ενώ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Κέρκυρας τις οποίες χαρακτήρισε πρότυπες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου Τουρισμού συναντήθηκε, επίσης, με τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κκ. Νεκτάριο Ντόβα, με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε και την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, όπου με τον Προϊστάμενο και τα στελέχη της υπηρεσίας  συζήτησαν το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας και την ανάγκη μιας συνολικής αναδιάρθρωσής της.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων»

Αθήνα, 22 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων» «Η κοινωνική πολιτική δεν

Scroll to Top