ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Ζακύνθου για την προώθηση και την ανάπτυξη των ποιοτικών μορφών τουρισμού, ζήτησε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για τις τέχνες και τις επιστήμες «Vesalius Continuum», αφιερωμένο στο μεγάλο Βέλγο ανατόμο Ανδρέα Βεζάλ. Το συνέδριο διοργάνωσε ο Δήμος Ζακύνθου και η Πρεσβεία του Βελγίου.

«Στρατηγικός στόχος του Υπουργείου μας είναι η διαρκής ποιοτική και ποσοτική  αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος», τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού,  το υπουργείο αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας, όπως οι τουριστικοί πόροι, ο πολιτισμός, η ελληνική φιλοξενία αλλά και τα σύγχρονα εργαλεία (social media). 

Επίσης υπενθύμισε τη ψήφιση δυο τουριστικών νόμων που συμβάλλουν στη δημιουργία- όπως είπε-  ενός ευέλικτου θεσμικού πλαισίου που ευνοεί την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων και την ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Όσον αφορά τη Ζάκυνθο επισήμανε ότι αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους προορισμούς της πατρίδας μας.

Μιλώντας για την προσωπικότητα του Ανδρέα Βεζάλ, τόνισε ότι ήταν  ένας από τους μεγάλους στοχαστές και επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ένας ερευνητής  της μεταμεσαιωνικής περιόδου ο οποίος συγκρούσθηκε  με τα καθιερωμένα, αμφισβήτησε παγιωμένες αντιλήψεις και ήλθε σε αντίθεση με τα θρησκευτικά δόγματα. 

Σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε το μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων. Ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του νησιού, που αναδεικνύει το τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας, όπως ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη.   Επίσης  ξεναγήθηκε και στο Βυζαντινό μουσείο. 

Χθες το βράδυ η κυρία Κεφαλογιάννη μετείχε σε εκδήλωση για τον τουρισμό που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς. Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην πετυχημένη από πλευράς αφίξεων και εσόδων τουριστική χρονιά, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση. «Η συστηματική προσπάθεια που καταβάλαμε, με συγκροτημένη στρατηγική, έφερε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο με τον οποίο συζήτησαν θέματα θρησκευτικού τουρισμού. «Συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία της Ελλάδας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού και η Ζάκυνθος μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Την υπουργό Τουρισμού  συνόδευαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη, δημοτικοί σύμβουλοι κ. ά.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

«Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη»

Αθήνα, 26 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη» Στην επίδραση του τουριστικού προϊόντος

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: «Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το brand “Ελλάδα”, δίνοντας μάχη ημέρα- ημέρα, εβδομάδα- εβδομάδα»

Στα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται ακόμα και από μικρά νησιά, στην τουριστική αναβάθμιση της Αθήνας και στις επίμονες προσπάθειες που έγιναν για την αναβάθμιση του

Scroll to Top