Ευρεία σύσκεψη υπό την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στο Επιμελητήριο Τρικάλων

Το σχεδιασμό και τις προτάσεις του Υπουργείου για την τουριστική  ανάπτυξη της Θεσσαλίας τα επόμενα χρόνια παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Παρουσία της Υπουργού ως  επίσημης προσκεκλημένης στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων. Τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Β.Γιαγιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Γ. Μπουτίνας, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, Καλαμπάκας κ. Χρ.Σινάνης, Φαρκαδόνας κ. Αθ. Μεριβάκης, ενώ το δήμο Πύλης εκπροσώπησε ο κ. Αρ. Τζάνης.

Η Υπουργός τόνισε ότι στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο αποτέλεσε  στρατηγική επιλογή η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και η ανάδειξη  των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και προορισμού.

Αναφέρθηκε στο δυναμικό πρόγραμμα με φορέα υλοποίησης τον ΕΟΤ που περιλαμβάνει μεικτή διαφήμιση, συνδιαφήμιση, ενισχυμένη παρουσία στις Διεθνείς Τουριστικές εκθέσεις, προώθηση στις παγκόσμιες ταξιδιωτικές πλατφόρμες και δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα, εκτεταμένες δράσεις προβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα παραδοσιακά μέσα, καθώς και το  σχεδιασμό και διοργάνωση του μεγαλύτερου ποτέ αριθμού ταξιδίων εξοικείωσης για touroperators και ξένα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε η Υπουργός, επιδιώκεται διαρκής και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  τους Δήμους και όλους τους φορείς και με τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων για την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των προορισμών των Τρικάλων στις διεθνείς αγορές.

Νωρίτερα η κα Κουντουρά  συναντήθηκε με το Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δ. Παπαστεργίου στο Μύλο Ματσόπουλου γνωστό και ως Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας και συζήτησαν για τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στην Υπουργό τις προτάσεις του Δήμου για την  περαιτέρω προβολή του  πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τουρισμού με επίκεντρο τα θεματικά μουσεία που λειτουργούν ή έχουν δρομολογηθεί. Ζήτησε επίσης τη στήριξή της στο σχέδιο για την  κατασκευή μουσείου του Ασκληπιού στην πόλη των Τρικάλων, στην προώθηση  του ποδηλατικού τουρισμού και την αξιοποίηση των ιαματικών πόρων για την ανάπτυξη του θερμαλισμού και τουρισμού υγείας και ευεξίας.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μ. Λάππας, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ντίνα Δήμα, η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο  πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας και ο δ/νων σύμβουλος κ. Οδ. Ράπτης, και οι βουλευτές κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σ. Παπαδόπουλος και Χρ. Σιμορέλης.

Είχε προηγηθεί ξενάγηση της Υπουργού στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα, από τον ιδρυτή του κ. Π. Μπαλογιάννη.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: “Φέραμε στην Αθήνα το μεγαλύτερο Συνέδριο ταξιδιωτικών πρακτόρων της Γαλλίας”

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη του 12ου συνεδρίου της Selectour (Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Γαλλίας) το οποίο φέτος φιλοξενείται στην

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Στο τέλος του έτους τα ταξιδιωτικά έσοδα θα έχουν υπερβεί τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δις ευρώ»

«Είχα πει ότι ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω, μία επιπλέον εβδομάδα, ακόμα και μια παραπάνω πτήση charter, έχουν καθοριστική σημασία για την οικονομία» ανέφερε ο

Scroll to Top