Γερμανοί αξιωματούχοι & ο Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Τaleb Rifai επισκέφθηκαν το Ελληνικό περίπτερο στην ΙΤΒ και στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό.

Η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της ITB,   με τον Δήμαρχο του Βερολίνου, κ. Michael Müller, την Ομοσπονδιακή Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας , κα Iris Gleicke, και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο του Messe Berlin GmbH και της Έκθεσης  Dr. Christian Göke, οι οποίοι και δήλωσαν την στήριξή τους στην Ελλάδα.
 
Πολύ σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO  κ. Taleb Rifai ο οποίος τόνισε την αμέριστη και θερμή του  υποστήριξη στην Ελλάδα  και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη  δυναμική του ελληνικού τουρισμού.
Η κα Κουντουρά μετέφερε στον κ. Rifai τα θετικά μηνύματα που δείχνουν αυξητική πορεία των κρατήσεων για την Ελλάδα φέτος, έχοντας ολοκληρώσει τον κύριο όγκο των επαφών με τους μεγαλύτερους Tour Operators στη Γερμανία και με την Γερμανική Ένωση Ταξιδίων DRV, και του παρουσίασε το πρόγραμμα των προωθητικών ενεργειών προβολής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές που υλοποιεί το Υπουργείο και ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα.
Ο Γ.Γ.  του UNWTO εξέφρασε  την εμπιστοσύνη του στον ελληνικό τουρισμό και στην Ελλάδα που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και  ελκυστικούς παγκόσμιους προορισμούς, που ενισχύει  την διεθνή της απήχηση και που συνεχίζει  να καταγράφει νέες υψηλές επιδόσεις. Δήλωσε ότι αναγνωρίζονται  οι  προσπάθειες του ελληνικού λαού  που έδειξε το πιο ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης και που έστειλε ισχυρό μήνυμα πολιτισμού και αλληλεγγύης στη διεθνή κοινότητα.

Ο Γ.Γ.  και η Υπουργός επισκέφθηκαν το ελληνικό περίπτερο, συνομίλησαν με τους εκθέτες των νησιών του  Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, και φωτογραφήθηκαν στα περίπτερα των προορισμών σε μία συμβολική κίνηση έμπρακτης υποστήριξης.

Η κα Κουντουρά συνεχίζει τις επαφές με στελέχη της αγοράς, και θα  παραχωρήσει και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ για την μεγιστοποίηση της προβολής του ελληνικού τουρισμού στην γερμανική αγορά.
Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS» Στο επίκεντρο η ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων Στην χώρα μας έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε στον τουρισμό ως την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας,

slider

Συνάντηση εργασίας Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννη Παράσχη

O Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), Γιάννη Παράσχη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτήριο Διοίκησης του Αεροδρομίου,

Scroll to Top