Για πρώτη φορά το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε στην ετήσια Σύνοδο Κορυφής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων WTTC – Συναντήσεις του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γ. Τζιάλλα με κυβερνητικούς και τουριστικούς παράγοντες

Το Υπουργείο Τουρισμού για πρώτη φορά συμμετείχε στην ετήσια Σύνοδο Κορυφής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού WTTC, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς συναντήσεις στον τουρισμό.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας μετά από πρόσκληση του Συμβουλίου εκπροσώπησε το Υπουργείο στις εργασίες της Συνόδου του WTTC στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, και πραγματοποίησε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους ξένων χωρών και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας.

Με την Πρόεδρο του WTTC κα Gloria Guevara συζήτησαν για τη σημαντική συνεισφορά του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία και τις προτεραιότητες στην τουριστική ανάπτυξη. Ο κ. Τζιάλλας την ενημέρωσε για την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική με στόχο 365 ημέρες το χρόνο τουρισμό στην Ελλάδα, και την συνεργασία στην υλοποίησή της με το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων και τον ιδιωτικό τομέα.

Με την Υφυπουργό Τουρισμού της Πορτογαλίας κα Ana Godinho συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν πόρους για τον τουρισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά το σχεδιασμό και τη διαπραγμάτευση για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τζιάλλας είχε επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, κ. Gustavo Santos , τον Πρόεδρο του Τουριστικού Επιμελητηρίου Αργεντινής κ.Aldo Elias και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Αργεντινής κ. Μario Ijelman για τις προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Αργεντινή.

Eπίσης, παρουσία του Πρέσβη κ. Δημήτρη Ζεβελάκη και του κ. Αλέξανδρου Οικονόμου, Εμπορικού Ακόλουθου, συναντήθηκε με τους κκ. Γιώργο Χρυσανθακόπουλο Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Αργεντινής και Γιώργο Σουβατζή, Γραμματέα.

Τέλος, ο κ. Τζιάλλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διάσημο σκηνοθέτη Francis Ford Coppola ο οποίος συμμετείχε στη Σύνοδο του WTTC με την ιδιότητα του ξενοδόχου που επενδύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την επιτυχία της στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: Εργαζόμαστε κάθε μέρα για το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του Τουρισμού στην Ελλάδα

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των γραφείων Ε.Ο.Τ. εξωτερικού. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Υφυπουργός

Scroll to Top