Η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ των Γυναικών Ηγετών WIL στα ΗΑΕ

Tην Ελλάδα εκπροσώπησε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο 18ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ των Γυναικών Ηγετών WIL που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η κα Κουντουρά  προσκλήθηκε σε ειδική εκδήλωση – talkshow του Φόρουμ όπου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της συντονίστριας δημοσιογράφου Claire Sharrock αναφέρθηκε γενικότερα στο ρόλο των γυναικών σε ηγετικές θέσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής, επιχειρηματικής, πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Ερωτήθηκε και απάντησε για τις προκλήσεις που η ίδια αντιμετώπισε  στους διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους όπου διακρίθηκε  και υποστήριξε την θέση για την ανάγκη ενίσχυσης των ευκαιριών ανέλιξης των γυναικών σε υψηλές βαθμίδες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και στην στρατηγική  ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και εμπλουτισμού  του τουριστικού προϊόντος, ενώ ανέλυσε τις πολιτικές και επιχειρησιακές δράσεις που έχει αναλάβει από τη θέση ευθύνης της για τη θωράκιση του τουρισμού κατά την τελευταία διετία  από εξωγενείς παράγοντες και τις διεθνείς συγκυρίες.  
Στο  18th Global Women in Leadership (WIL) Economic Forum  συμμετείχαν περισσότερα από 500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας, εκπρόσωποι  θεσμών και φορέων χάραξης πολιτικών με στόχο την συζήτηση και συνεργασία στη χάραξη πολιτικών για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

Στο πλαίσιο του  Φόρουμ, η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού διακοπών  και επενδύσεων.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 07.06.2021 ΕΩΣ 14.06.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top