Η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ των Γυναικών Ηγετών WIL στα ΗΑΕ

Tην Ελλάδα εκπροσώπησε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο 18ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ των Γυναικών Ηγετών WIL που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η κα Κουντουρά  προσκλήθηκε σε ειδική εκδήλωση – talkshow του Φόρουμ όπου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της συντονίστριας δημοσιογράφου Claire Sharrock αναφέρθηκε γενικότερα στο ρόλο των γυναικών σε ηγετικές θέσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής, επιχειρηματικής, πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Ερωτήθηκε και απάντησε για τις προκλήσεις που η ίδια αντιμετώπισε  στους διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους όπου διακρίθηκε  και υποστήριξε την θέση για την ανάγκη ενίσχυσης των ευκαιριών ανέλιξης των γυναικών σε υψηλές βαθμίδες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και στην στρατηγική  ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και εμπλουτισμού  του τουριστικού προϊόντος, ενώ ανέλυσε τις πολιτικές και επιχειρησιακές δράσεις που έχει αναλάβει από τη θέση ευθύνης της για τη θωράκιση του τουρισμού κατά την τελευταία διετία  από εξωγενείς παράγοντες και τις διεθνείς συγκυρίες.  
Στο  18th Global Women in Leadership (WIL) Economic Forum  συμμετείχαν περισσότερα από 500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας, εκπρόσωποι  θεσμών και φορέων χάραξης πολιτικών με στόχο την συζήτηση και συνεργασία στη χάραξη πολιτικών για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

Στο πλαίσιο του  Φόρουμ, η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού διακοπών  και επενδύσεων.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: “Φέραμε στην Αθήνα το μεγαλύτερο Συνέδριο ταξιδιωτικών πρακτόρων της Γαλλίας”

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη του 12ου συνεδρίου της Selectour (Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Γαλλίας) το οποίο φέτος φιλοξενείται στην

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Στο τέλος του έτους τα ταξιδιωτικά έσοδα θα έχουν υπερβεί τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δις ευρώ»

«Είχα πει ότι ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω, μία επιπλέον εβδομάδα, ακόμα και μια παραπάνω πτήση charter, έχουν καθοριστική σημασία για την οικονομία» ανέφερε ο

Scroll to Top