Η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ των Γυναικών Ηγετών WIL στα ΗΑΕ

Tην Ελλάδα εκπροσώπησε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο 18ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ των Γυναικών Ηγετών WIL που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η κα Κουντουρά  προσκλήθηκε σε ειδική εκδήλωση – talkshow του Φόρουμ όπου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της συντονίστριας δημοσιογράφου Claire Sharrock αναφέρθηκε γενικότερα στο ρόλο των γυναικών σε ηγετικές θέσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής, επιχειρηματικής, πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Ερωτήθηκε και απάντησε για τις προκλήσεις που η ίδια αντιμετώπισε  στους διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους όπου διακρίθηκε  και υποστήριξε την θέση για την ανάγκη ενίσχυσης των ευκαιριών ανέλιξης των γυναικών σε υψηλές βαθμίδες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και στην στρατηγική  ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και εμπλουτισμού  του τουριστικού προϊόντος, ενώ ανέλυσε τις πολιτικές και επιχειρησιακές δράσεις που έχει αναλάβει από τη θέση ευθύνης της για τη θωράκιση του τουρισμού κατά την τελευταία διετία  από εξωγενείς παράγοντες και τις διεθνείς συγκυρίες.  
Στο  18th Global Women in Leadership (WIL) Economic Forum  συμμετείχαν περισσότερα από 500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας, εκπρόσωποι  θεσμών και φορέων χάραξης πολιτικών με στόχο την συζήτηση και συνεργασία στη χάραξη πολιτικών για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

Στο πλαίσιο του  Φόρουμ, η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού διακοπών  και επενδύσεων.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Σοφία Ζαχαράκη: “Με κινητήριο δύναμη την φιλοξενία η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια ως σταθερή γέφυρα σύνδεσης ανθρώπων, πολιτισμών και κρατών στη νέα εποχή.”

Για την σημασία της διεθνούς συνεργασίας, την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων αλλά και τον αμοιβαίο σεβασμό για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων

Δελτία Τύπου

Ολ. Αναστασοπούλου στο 11o RGC: O τουρισμός είναι ένας πυροδότης ανάπτυξης για την περιφέρεια

«Ο τουρισμός είναι ένας πυροδότης ανάπτυξης για πολλούς και για πολλά που ταυτόχρονα κινητοποιεί τις τοπικές αγορές σε όλα τα επίπεδα. Από τον πρωτογενή τομέα

Scroll to Top