«Η Ελλάδα παγκόσμιος προορισμός 365 ημέρες το χρόνο- Ο τουρισμός κινητήρια δύναμη για τις επενδύσεις» Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο συνέδριο της Prodexpo

Τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό και για επενδύσεις, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού  κα Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της  στο 18ο Συνέδριο Prodexpo.

«Μέσα σε συνθήκες σταθερότητας που εξασφάλισε η κυβέρνησή μας και με συγκεκριμένο σχέδιο που μας οδηγεί προς την ανάπτυξη, υλοποιούμε την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική μας με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό  αναδεικνύουμε τις νέες ευκαιρίες στην τουριστική ανάπτυξη με οφέλη που θα διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα και για επωφελείς επενδύσεις με επίκεντρο την υψηλή ποιότητα». 

 υπουργός αναφέρθηκε στις διαδοχικές υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τριετία που επιτεύχθηκαν μέσα από συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο και που κινητοποίησαν σημαντικό διεθνές και εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Περισσότερες από 300 μεγάλες επενδύσεις σε υφιστάμενα και νέα 4στερα και 5στερα ξενοδοχεία,  σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για αδειοδοτήσεις σε ειδικές τουριστικές υποδομές έχουν κατατεθεί την τελευταία διετία στην υπηρεσία του Υπουργείου, ΕΥΠΑΤΕ, που λειτουργεί ως one-stop-shop και  διευκολύνει τις διαδικασίες για την έναρξη και υλοποίηση των σχεδίων.  

Μέσω του  ΕΣΠΑ 2014-2020  ενεργοποιήθηκαν πόροι  για την ενίσχυση της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας και για την υλοποίηση έργων υποδομών στον τουρισμό, μεταξύ των οποίων η ανάδειξη  και αξιοποίηση δημόσιου κτιριακού αποθέματος, η δημιουργία  πολυλειτουργικώνπάρκων, η αξιοποίηση των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών.

Η Υπουργός επισήμανε ότι σε συνέχεια επαφών και διαπραγματεύσεων, η ελληνική τουριστική αγορά προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον από κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς ομίλους που ενισχύουν το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιό τους στην Ελλάδα, καθώς και από επενδυτές  από  ΗΠΑ, Μέση Ανατολή, Ρωσία και Κίνα  που είτε έχουν δρομολογήσει συγκεκριμένα σχέδια ή διερευνούν νέες δυνατότητες στον τουριστικό τομέα και στο realestate.

Η Ελλάδα, με τη μοναδική ταυτότητά της, αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο ελκυστική και ανταγωνιστική πρόταση, για νέες ευκαιρίες και νέες επιχειρηματικές κινήσεις στην τουριστική αγορά στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, τόνισε η κα Κουντουρά.

«Η  κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε υψηλής προστιθέμενης αξίας επενδύσεις, σε ένα  σταθερό και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει, διότι μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε την Ελλάδα σε ισχυρή πλεονεκτική θέση στον τουρισμό που  αποτελεί τη   μεγάλη επένδυση στο μέλλον μας», κατέληξε.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Β. Κικίλιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Καταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:    «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Α.Ε.Π. της χώρας για

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Το Υπουργείο Τουρισμού θέτει σε διαβούλευση 15 ημερών τη διακήρυξη με τίτλο: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και ανάπτυξης ηλεκτρονικής Πλατφόρμας και ιστοσελίδας για το Παρατηρητήριο, η πιλοτική λειτουργία του με την παράλληλη εκπαίδευση

Scroll to Top