Search
Close this search box.

Η επίσκεψη της Όλ. Κεφαλογιάννη στη Ζάκυνθο

Τη Ζάκυνθο επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 4 Ιουνίου, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο  πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά του Ιονίου, και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη επαγγελματιών  και φορέων του τουρισμού  στην οποία παρευρίσκονταν  ο Βουλευτής Διονύσιος Ακτύπης, ο  Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Καποδίστριας και ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Στασινόπουλος .

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε την πολιτική και το όραμα του Υπουργείου για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη  που έχει ως  γνώμονα την ισορροπία, το μέτρο, και  μέριμνα τη προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, προς όφελος της εθνικής οικονομίας  και των τοπικών κοινωνιών.

Συγκεκριμένα η κα Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε ευρεία αναφορά στις δράσεις κι τον προγραμματισμό του Υπουργείου επισημαίνοντας τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, του Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο, του Συμβουλίου Οινοτουρισμού, αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί σε τομείς όπως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Επισήμανε  επίσης τα σημαντικά  έργα υποδομών που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως η αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η ανάπτυξη του αγροτουρισμού και γαστρονομικού τουρισμού, του καταδυτικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας και ευεξίας, καθώς και η βελτίωση της προσβασιμότητας σε παραλίες της χώρα μας.

Ειδικότερα για τη Ζάκυνθο η κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ υποστηρίζουν με κάθε μέσο  την προσπάθεια που γίνεται, για την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τουριστικής προσφοράς του νησιού.

Η Ζάκυνθος, πρόσθεσε η Υπουργός Τουρισμού, ‘‘διαθέτει μεγάλες δυνατότητες επέκτασης της τουριστικής περιόδου, μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης δραστηριοτήτων θεματικού τουρισμού, ώστε να γίνει ένας πολυσύνθετος προορισμός, που προσφέρει πολλές και ποικίλες επιλογές για του επισκέπτες’’.

Και τόνισε :

‘‘Διαθέτει μία πληθώρα πόρων, όπως το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο, το οποίο περιλαμβάνει ασφαλώς και την πλούσια τοπική παράδοση, τα έθιμα, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις… Και βεβαίως την ξεχωριστή γαστρονομική παράδοση, τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Στοιχεία που συνθέτουν μία εξαιρετικά πλούσια τουριστική προσφορά, η οποία μπορεί, χωρίς αμφιβολία, να καλύψει μεγαλύτερο εύρος ταξιδιωτικών προτιμήσεων, και να προσελκύσει επισκέπτες με ποικίλα ταξιδιωτικά ενδιαφέροντα, τόσο από τις παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού, όσο και από νέες αγορές’’.

Νωρίτερα η Υπουργός Τουρισμού προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου της Ζακύνθου ενώ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο του νησιού

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το πλάτωμα του Ναυαγίου συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Δ. Ακτύπη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ζακύνθου καθώς και τους συνεργάτες της, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μύρωνα Φλουρή και τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνο Ζήκο. Μετά την αυτοψία στο πασίγνωστο και δημοφιλές αξιοθέατο η Υπουργός Τουρισμού  δήλωσε ότι ” η πολιτεία επιθυμεί  το μοναδικό αυτό αξιοθέατο να αποκατασταθεί και να είναι προσβάσιμο, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και προστασίας.  Συμφωνούμε επίσης με την άποψη, που εκφράστηκε και στη σύσκεψη των φορέων, η τοπική κοινωνία να έχει λόγο στην διαχείριση του Ναυαγίου.” Μάλιστα η Υπουργός Τουρισμού έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του ‘‘Ναυαγίου’’ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό του νησιού τονίζοντας ότι θα σταθεί αρωγός  σε κάθε προσπάθεια για την εκ νέου αξιοποίησή του ξεχωριστού αυτού τοπόσημου της Ζακύνθου. Στη συνέχεια η κα Όλγα Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, περπάτησε στην πόλη της Ζακύνθου, και συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες. Η Υπουργός Τουρισμού μεταξύ άλλων  τόνισε στους συνομιλητές της την κρισιμότητα των  Ευρωεκλογών της Κυριακής, για  το μέλλον της χώρας.  Υπογράμμισε ότι θα καθορίσουν μόνο  όχι την πολιτική σταθερότητα  αλλά  θα  δώσουν στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό τη δύναμη να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά τα απαραίτητα κονδύλια που θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια της οικονομικής  και κοινωνικής ανάπτυξης  καθώς και την αποτελεσματική αμυντική θωράκιση της Ελλάδας.

Σχετικά νέα

Scroll to Top