Η Γ.Γ. Τουρισμού στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Μουσείων του Π.Ι.Ο.Π. στη Δημητσάνα

Η Γενική Γραμματέας  του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην 1η Συνάντηση του Δικτύου των Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς  «Εννέα Μουσεία, Εννέα Τόποι, Χαρτογραφώντας το Μέλλον» που πραγματοποιήθηκε στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Στο χαιρετισμό της η κα Κουρνέτα υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής στην αποκέντρωση και στην δημιουργία νέων τοποσήμων Πολιτισμού και Τουρισμού σε διαφορετικά σημεία της Επικράτειας. Επεσήμανε ότι τα εννέα Θεματικά Μουσεία του Π.Ι.Ο.Π. αναμφισβήτητα προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο εθνικό τουριστικό προϊόν και αναδεικνύουν, όπως υπογράμμισε, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την πολιτιστική ταυτότητα της περιφέρειας.

Η Γενική Γραμματέας σημείωσε ότι το Δίκτυο των Εννέα Μουσείων και το Μουσείο Υδροκίνησης αποτελούν ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς που προσφέρουν ολοκληρωμένες εμπειρίες στον επισκέπτη και με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

«Πρόκειται για εμπειρίες που μπορούν να προωθηθούν συντονισμένα στη διεθνή τουριστική αγορά, ώστε να αποτελέσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες αποφέροντας οφέλη ως αμιγείς εισροές από τουριστικές υπηρεσίες και προβάλλοντας τη τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό στηρίζοντας την τοπική οικονομία και αναδεικνύοντας τη γνήσια φιλοξενία των ανθρώπων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στα αισιόδοξα μηνύματα της φετινής χρονιάς που αναμένεται να καταστήσουν την Ελλάδα ως τάση και προορισμό για το 2017 καθώς και στις  επιτυχίες της τελευταίας διετίας στον τουρισμό, που αποτελεί τομέα υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση και βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Η κα Κουρνέτα ξεναγήθηκε στους χώρους του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης και συζήτησε θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη και  με τους εννέα δημάρχους της Πελοποννήσου που παρέστησαν στην συνάντηση.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του τουρισμού για τις φετινές υψηλές επιδόσεις»

«Οφείλω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού. Στους εργαζόμενους, στον ΕΟΤ, στην Marketing Greece, στους tour operators, στους

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 16023/9.8.2022 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΨΟ7Κ465ΧΘΟ-ΛΗ8) Νέα περίοδος υποβολής

Scroll to Top