Η Γ.Γ. Τουρισμού στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Μουσείων του Π.Ι.Ο.Π. στη Δημητσάνα

Η Γενική Γραμματέας  του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην 1η Συνάντηση του Δικτύου των Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς  «Εννέα Μουσεία, Εννέα Τόποι, Χαρτογραφώντας το Μέλλον» που πραγματοποιήθηκε στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Στο χαιρετισμό της η κα Κουρνέτα υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής στην αποκέντρωση και στην δημιουργία νέων τοποσήμων Πολιτισμού και Τουρισμού σε διαφορετικά σημεία της Επικράτειας. Επεσήμανε ότι τα εννέα Θεματικά Μουσεία του Π.Ι.Ο.Π. αναμφισβήτητα προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο εθνικό τουριστικό προϊόν και αναδεικνύουν, όπως υπογράμμισε, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την πολιτιστική ταυτότητα της περιφέρειας.

Η Γενική Γραμματέας σημείωσε ότι το Δίκτυο των Εννέα Μουσείων και το Μουσείο Υδροκίνησης αποτελούν ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς που προσφέρουν ολοκληρωμένες εμπειρίες στον επισκέπτη και με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

«Πρόκειται για εμπειρίες που μπορούν να προωθηθούν συντονισμένα στη διεθνή τουριστική αγορά, ώστε να αποτελέσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες αποφέροντας οφέλη ως αμιγείς εισροές από τουριστικές υπηρεσίες και προβάλλοντας τη τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό στηρίζοντας την τοπική οικονομία και αναδεικνύοντας τη γνήσια φιλοξενία των ανθρώπων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στα αισιόδοξα μηνύματα της φετινής χρονιάς που αναμένεται να καταστήσουν την Ελλάδα ως τάση και προορισμό για το 2017 καθώς και στις  επιτυχίες της τελευταίας διετίας στον τουρισμό, που αποτελεί τομέα υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση και βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Η κα Κουρνέτα ξεναγήθηκε στους χώρους του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης και συζήτησε θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη και  με τους εννέα δημάρχους της Πελοποννήσου που παρέστησαν στην συνάντηση.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ (Γ.Γ.Δ.Ε.& ΕΣΠΑ ) και Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης (Γ.Γ.Τ.Π.Α.).

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ (Γ.Γ.Δ.Ε.& ΕΣΠΑ ) και της Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης (Γ.Γ.Τ.Π.Α.). Ειδικότερα, ο

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας, από το Βελιγράδι: “Μοναδική σχέση, διαχρονικά, η σχέση Ελλάδας – Σερβίας”

                                                                                       Αθήνα, 19 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας, από το Βελιγράδι: «Μοναδική σχέση, διαχρονικά, η σχέση Ελλάδας – Σερβίας Αύξηση κατά 40% των τουριστικών

Scroll to Top