Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ουκρανίας, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Οδησσό και σε εκδηλώσεις προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στο Κίεβο

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα σε σειρά εκδηλώσεων στην Ουκρανία, με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UITT που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ είχαν δυναμική παρουσία.

Η κα Κουρνέτα με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπο Καρίμαλη, επισκέφθηκαν την Έκθεση και το Περίπτερο του ΕΟΤ, όπου είχαν συναντήσεις με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Ουκρανίας και με Έλληνες συνεκθέτες.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η κα Κουρνέτα παρουσίασε την υλοποιούμενη εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που καθιστούν τη χώρα μας ιδιαίτερα ελκυστική στο ταξιδιωτικό κοινό της Ουκρανίας.

Επίσης συζήτησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γενικό Γραμματέα για τα θέματα προώθησης και προβολής του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Ουκρανία.

Η κα Κουρνέτα, επίσης παρέστη στην ειδική εκδήλωση στο Κίεβο της πρωτοβουλίας “Sympossio Greek Gourmet Touring” για την προώθηση της γαστρονομίας και του γαστρονομικού πολιτισμού της Ελλάδας, στο εξωτερικό που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ουκρανία, η Γενική Γραμματέας συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην Οδησσό, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του κοινωφελούς Ιδρύματος Μπούμπουρα, και του ευεργέτη κ. Παντελή Μπούμπουρα που προωθεί και προβάλλει την Ελλάδα στην Ουκρανία μέσω σειράς δράσεων, μεταξύ αυτών και μέσω του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού που έχει συστήσει για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Η κα Κουρνέτα παρέστη στην παρέλαση και στην κατάθεση στεφάνων στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. Συναντήθηκε επίσης με τον Διευθυντή του Παραρτήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Σοφρώνη Παραδεισόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για το σημαντικό ρόλο του ΕΙΠ στην προώθηση των διμερών σχέσεων σε νευραλγικούς τομείς, όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός, και διερεύνησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον συνεργασιών που αφορούν στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.
 
Λεζάντες 
1.  Ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γενικός Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος,  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία Γεώργιος Πουκαμισάς, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  ΕΟΤ  Χαράλαμπος  Καρίμαλης, και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, Πολύκαρπος Ευσταθίου, στο ελληνικό περίπτερο στη  Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Κιέβου. 
2. Στην εκδήλωση στο Κίεβο της πρωτοβουλίας “Sympossio Greek Gourmet Touring”
3 . Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα  με τον Διευθυντή του Παραρτήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Σοφρώνη Παραδεισόπουλο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: Κομβικής σημασίας η δημιουργία Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στην Αθήνα

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού με το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων και Εκδηλώσεων (HAPCO & DES). Στη συνάντηση συμμετείχαν

Έναρξη υποβολής αιτημάτων πληρωμής για παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για vouchers Ιουλίου 2021

Ξεκινά από σήμερα, 20/10/2021 και έως τις 10/11/2021, η υποβολή αιτημάτων πληρωμής διατακτικών (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (καταλύματα και τουριστικά

Scroll to Top