Η Όλ. Κεφαλογιάννη εγκαινίασε την 38η Philoxenia

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εγκαινίασε το βράδυ της Παρασκευής την 38η Philoxenia και τις Εκθέσεις Hotelia 2023 και Real Estate Expo North 2023.

Η υπουργός στην ομιλία της τόνισε πως η αυτή συνάντηση για τον ελληνικό και παγκόσμιο τουρισμό, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για καταγραφή και εξέταση όλων των προβλημάτων αλλά και για μια ευρύτερη συζήτηση για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον κλάδο του τουρισμού.

Τιμώμενη χώρα στη φετινή διεθνή έκθεση Philoxenia είναι η Βουλγαρία, την υπουργό Τουρισμού της οποίας καλωσόρισε θερμά η κα Κεφαλογιάννη.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι «ο ελληνικός τουρισμός αντιμετώπισε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, με πρωτόγνωρες και αλλεπάλληλες κρίσεις. Παρά τις αντιξοότητες ωστόσο, πρόσθεσε, επέδειξε ως σύνολο αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα γιατί είχε στέρεες βάσεις και διαθέτει ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο με αυξημένη τεχνογνωσία».

Ειδικότερα για τις καταστροφές που έπληξαν πρόσφατα περιοχές της χώρας, επεσήμανε πως το Υπουργείο Τουρισμού απ’ την πρώτη στιγμή βρίσκεται κοντά στους πληγέντες αντιμετωπίζοντας τις αλλεπάλληλες κρίσεις και δίνοντας λύση στα προβλήματα.

Η κα Κεφαλογιάννη μίλησε για τα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τη διεθνή έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο, και αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική του υπουργείου επικεντρώνοντας σε τέσσερις βασικούς στόχους:

– Στην προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών.

– Στην διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

– Στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

– Στην ενίσχυση της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με αξιοποίηση νέων εργαλείων, και νέα προσέγγιση.

Η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε επίσης τη βαρύτητα που δίνει το Υπουργείο στους ανθρώπους και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και την οικονομική πρόοδο και προστασία των τοπικών κοινωνιών και στη διαφύλαξη της ταυτότητάς τους.

Τέλος,  συνεχάρη τη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo για την άρτια οργάνωση και έκλεισε την ομιλία της με την ευχή για μια νέα φωτεινή και επιτυχημένη πορεία για τον ελληνικό τουρισμό.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Η Υπουργός Τουρισμού στην HORECA 2026-  Καθοριστικός ο ρόλος των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης για την ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Την ετήσια Διεθνή Έκθεση HORECA επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Metropolitan Expo (13-16 Φεβρουαρίου). Η έκθεση αποτελεί

Δελτία Τύπου

Η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στην Καστοριά: Για το Υπουργείο Τουρισμού ο Θρησκευτικός– Προσκυνηματικός Τουρισμός αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα

Η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή, συμμετείχε στα Δ’ Καραβαγγέλεια, τα οποία διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς και συνδιοργανωτές

Κύλιση στην κορυφή