Η Όλ. Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

Η μόδα και ο αθλητισμός, δύο διαφορετικές, ισχυρές εκφράσεις του παγκόσμιου πολιτισμού, μοιράζονται μια βαθιά και διαχρονική σχέση, επηρεάζονται από τη εξέλιξη της κοινωνίας, αντικατοπτρίζουν την ιστορία, τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, την ταυτότητα της κάθε χώρας, διαμορφώνουν αλλά και διαμορφώνονται από τις ηθικές και αισθητικές αξίες της κάθε εποχής, υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, χαιρετίζοντας την Έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024».

Η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη, καθώς δημιουργεί  τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο, και πρόσθεσε:

‘‘Οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρείχαν ανέκαθεν, έναν καμβά πάνω στον οποίο οι δημιουργοί διαχρονικά, αποδίδουν τις ερμηνείες τους για τον αθλητισμό… την ενότητα, τη διαφορετικότητα, την αλληλοκατανόηση… Το πνεύμα του Ολυμπισμού.’’

Η Υπουργός Τουρισμού έφερε ως παράδειγμα τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 που όπως είπε, έστρεψαν τα βλέμματα του κόσμου στην Ελλάδα και ενέπνευσαν Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, οι οποίοι ενέταξαν στις συλλογές τους στοιχεία κλασικής ομορφιάς και χάρης.

Η έκθεση «Μόδα & Ολυμπιακοί Αγώνες»,  επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μία συναρπαστική διαδρομή:

– Να γνωρίσουμε την ιστορία της μόδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

– Να θαυμάσουμε αντιπροσωπευτικές δημιουργίες από διαφορετικές διοργανώσεις.

– Να εξερευνήσουμε, μέσα από τα εκθέματα και την εικόνα,  τον τρόπο με τον οποίο η μόδα διαμορφώνει και διαμορφώνεται από το ολυμπιακό πνεύμα. Και κατέληξε:

‘‘Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την αισθητική απήχηση των Ολυμπιακών Αγώνων…Και να αισθανθούμε την ενέργεια, τις αξίες, τα ιδανικά που συνδέονται με τον παγκόσμιο και πανανθρώπινο αυτό θεσμό.’’

Σχετικά νέα

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Απόφαση τροποποίησης των υπ’ αριθ. 1873/29.01.2026 (ΑΔΑ: Ψ7ΑΙ465ΧΘΟ-ΜΣΝ), 9607/19.05.2026 (ΑΔΑ: 9ΟΔΥ465ΧΘΟ-ΣΓ2), 10906/08.06.2026 (ΑΔΑ: 6ΑΖΓ465ΧΘΟ-ΗΕΤ), 13254/06.07.2026 (ΑΔΑ: Ψ0ΦΧ465ΧΘΟ-3ΨΤ) και 14046/15.07.2026 (ΑΔΑ: ΡΩ3Ξ465ΧΘΟ-Γ51) Αποφάσεων περί των χρονοδιαγραμμάτων του συνόλου των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, ήτοι των ατομικών εγκριτικών Αποφάσεων ενίσχυσης της δημόσιας Πρόσκλησης για τη Σύμβαση «Αναβάθμιση υφιστάμενων ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού» του Υποέργου «SUB 3: Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5153454) της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU)

Απόφαση τροποποίησης

Κύλιση στην κορυφή