Η ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα μας, αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη σε  ημερίδα, με θέμα «Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Πράξη-Θεσσαλονίκη».

Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού προϋποθέτει τη συνέργεια όλων των παραγόντων που σχετίζονται με την υγεία ενώ παράλληλα επισήμανε ότι απαιτείται και χρόνος προκειμένου να αποδώσουν οι προσπάθειες. 

Χαρακτήρισε τον ιατρικό τουρισμό ως «ένα σημαντικό στοίχημα και μια μεγάλη ευκαιρία»  για να αποδείξουμε ως χώρα ότι μπορούμε να καταστούμε διεθνής προορισμός και σε αυτόν τον τομέα στα επόμενα χρόνια. 

Ακόμη τόνισε ότι «Οι πρώτοι επισκέπτες ιατρικού τουρισμού θα είναι όσοι την γνωρίζουν ήδη ως τουριστικό προορισμό. Γι αυτό και ο όρος medical tourism, θα διακρίνει την Ελλάδα στον ανταγωνισμό,  σε σχέση με το απλό ιατρικό ταξίδι (medical travel). Για τον ελληνικό τουρισμό στο σύνολό του, η μεγαλύτερη ωφέλεια θα προκύψει από τον ίδιο τον επισκέπτη ασθενή, ο οποίος θα διαδώσει από στόμα σε στόμα την ιατρική και τουριστική του εμπειρία.»

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «θεσπίστηκε πρόσφατα το θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό.  Στόχος η παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού υψηλού επιπέδου. Η κοινή απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, θέτει τα ελάχιστα προαπαιτούμενα. Υποχρεωτική πιστοποίηση των ιατρικών παρόχων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης ιατρικού τουρισμού και υποχρεωτική ασφάλιση μονάδων και ιατρών για ζητήματα επαγγελματικής ευθύνης. Η πιστοποίηση εμπνέει εμπιστοσύνη για την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και μειώνει τον “φόβο του αγνώστου” που διακρίνει το διεθνή ασθενή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του», επισήμανε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας για τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, είπε ότι τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι  η εισροή εσόδων για την ελληνική οικονομία, ο εκσυγχρονισμός του τομέα της υγείας, η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη του city break, η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τέλος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να την αναγάγουν σε προορισμό πιλότο. Διαθέτει-είπε- διεθνές αεροδρόμιο, εξαιρετικές υποδομές σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα, έμπειρο και υψηλά καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό. 

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Καρπενήσι: Σύσκεψη με φορείς τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας

  Διευρυμένη σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς, παράγοντες και ενώσεις τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού πραγματοποίησαν, την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου  η

Δελτία Τύπου


Βασίλης Κικίλιας: “+15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι- Και φέτος o Τουρισμός οδηγεί την ανάπτυξη της οικονομίας και στηρίζει την ελληνική οικογένεια” 

“Χωρίς καμία αμφιβολία, σε ένα αβέβαιο μέλλον και με τις κρίσεις να διαδέχονται η μια την άλλη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ο τουρισμός είναι

Scroll to Top