Η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Χανίων, στο επίκεντρο συναντήσεων της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην Κρήτη με τις τοπικές αρχές και τους παραγωγικούς φορείς

Διαδοχικές συναντήσεις  με τοπικές αρχές και παραγωγικούς φορείς  των Χανίων είχε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά σε επίσκεψή της στην Κρήτη.

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν στην  περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του προορισμού. Στη συνάντηση συμμετείχε η βουλευτής Χανίων κα Βάλια Βαγιωνάκη και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού  κα Ελπίδα Τσιτσιρίδη. Ο κ. Βάμβουκας  ενημέρωσε την Υπουργό για το αναπτυξιακό άνοιγμα του Δήμου στο δυτικό τμήμα της πόλης και ζήτησε την υποστήριξή της για την υλοποίηση του σχεδιασμού που περιλαμβάνει την  αξιοποίηση συγκεκριμένων χώρων που είχαν στο παρελθόν εγκαταλειφθεί.

Η κα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης  με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου των Χανίων κ. Αντώνη Ροκάκη και τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΧ, τους οποίους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα στην ανάπτυξη από την αύξηση κατά 25% του τουρισμού στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια και για τις εξαιρετικές επιδόσεις της Κρήτης σε αφίξεις, έσοδα αλλά και σε τουριστικές επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναφέρθηκε στις  στρατηγικές προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού στον  αναπτυξιακό σχεδιασμό της επόμενης διετίας,  ώστε τα οφέλη να διαχυθούν ακόμη πιο δυναμικά σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους και τις τοπικές κοινωνίες, όπως επίσης για τις νέες σημαντικές δυνατότητες για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Χανίων.

Η Υπουργός   χαιρέτισε στη συνέντευξη τύπου για την επίσημη παρουσίαση της φιλοξενίας  στα Χανιά το 2020 του ετησίου διεθνούς  συμβουλευτικού φόρουμ «Πολιτιστικών Διαδρομών»,  που διοργάνωσε o Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης EHICA με τη συμμετοχή της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κας Μαρίας Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αντώνη Ροκάκη και του προέδρου και ιδρυτή του EHICA κ. Βασίλη Σταθάκη. Εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στη δυναμική προώθηση και προβολή της διοργάνωσης αυτής, που όπως ανέφερε αποτελεί τεράστια επιτυχία για τα Χανιά, την Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Αναφέρθηκε ακόμη στο τουριστικό άλμα της Ελλάδας την τελευταία τριετία και στην ενίσχυση της τουριστικής εξωστρέφειας, όπου ο πολιτισμός και η ιστορία με την παγκόσμια ακτινοβολία τους πρωταγωνιστούν. Τόνισε ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΤ είναι σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τις Περιφέρειες, τις τοπικές αρχές και όλους τους τουριστικούς και αναπτυξιακούς φορείς, για την δυναμική  προβολή και προώθηση δράσεων και εκδηλώσεων  που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Η κα Κουντουρά  επισκέφθηκε επίσης και το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Χανίων όπου συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού στην Κρήτη  κ. Αρ. Στρατάκη, και είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους ξενοδοχειακών και  τουριστικών φορέων. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

«Ο τουρισμός τροφοδοτεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τροφοδοτεί τη μέση ελληνική επιχείρηση και, ως εκ τούτου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Και όλη αυτή προσπάθεια

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Scroll to Top