Η στρατηγική μας να φέρουμε νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου έχει αποτέλεσματα.

“Εχουμε δουλέψει σκληρά το χειμώνα και η στρατηγική μας να φέρουμε νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου έχει αποτέλεσματα” τόνισε ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας οτι “τα στοιχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η πληρότητα στα ανοικτά καταλύματα για την περίοδο του Πάσχα, δικαιώνουν τις προσπάθειές μας”.   

Συγκεκριμένα ο υπουργός τουρισμού ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την Κέρκυρα με ποσοστο πληρότητας 90%, την Σαντορίνη με πάνω από 80% με πολλούς Αμερικανούς επισκέπτες που φέτος ήρθαν νωρίτερα, την Πάρο με 80% ενώ και στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην Καλαμάτα και τα Ζαγοροχώρια το ποσοστό ξεπερνά το 80%.    

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας “ο τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας και τα χρήματα από τον τουρισμό περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία, στηρίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.   

Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε ότι ζούμε μέσα σε συνθήκες μιας ανεπανάληπτης εδώ και 70 τουλάχιστον χρόνια παγκόσμιας κρίσης σημειώνοντας ότι “τα χρήματα από τον τουρισμό περνούν κάθετα και οριζόντια, άμεσα, χωρίς μεσάζοντες και καθυστερήσεις σε όλους : στον επιχειρηματία της εστίασης, τον εργαζόμενο στον τουρισμό, τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων, την εφοδιαστική αλυσίδα, τον μεταφορέα, τον ιδιοκτήτη ενός μίνι μάρκετ, τον αγρότη”.   

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι το βασικότερο μέσο περιφερειακής ανάπτυξης που διαθέτει η πατρίδα μας. “Τα μικρά νησιά μας και οι ορεινές μας περιοχές συγκεντρώνουν επενδύσεις και συγκρατούν τον πληθυσμό τους χάρη στο τουριστικό εισόδημα” είπε χαρακτηριστικά.  Ο Υπουργός Τουρισμού τέλος, ανάφερε ότι επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι “οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ευχαριστημένοι και αυτό σημαίνει καλές αμοιβές”, κάτι που όπως είπε αναγνωρίζουν και οι ξενοδόχοι.   

—   

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Στη Λευκωσία η Υπουργός Τουρισμού για συνάντηση εργασίας και συζήτηση με αφορμή την επίσημη έναρξη της συνεργασίας του Κέντρου Κοινωνικο-Πολιτικών Μελετών “Πολιτεία” με τον οργανισμό Women Act

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τη Λευκωσία μετά από πρόσκληση της πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Προέδρου του Κέντρου

Ανακοινώσεις

Συμπλήρωση Πινάκων Οριστικών Δικαιούχων του Προγράμματος “Τουρισμός για Όλους 2025” για τη Χαμηλή και την Υψηλή περίοδο.

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει τη συμπλήρωση των Οριστικών Πινάκων Δικαιούχων Χαμηλής και Υψηλής Περιόδου του Προγράμματος “Τουρισμός για Όλους 2025”

Κύλιση στην κορυφή