Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά χαιρέτισε στην έναρξη του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας &Οινολογίας CEUCOκαι παρέλαβε δύο βραβεία για το έργο της Ελλάδας στην προώθηση του τουρισμού και της γαστρονομίας στην Ευρώπη

Η  Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά άνοιξε τις εργασίες του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδερφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, CEUCO, που πραγματοποιείται στην Αθήνα και φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο της «Ευρώπης των Γεύσεων», με έμφαση στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της CEUCO, CarlosMartínCosmeαπένειμε στην Υπουργό δύο βραβεία για το Υπουργείο Τουρισμού και το έργο του στην προώθηση του τουρισμού και της γαστρονομίας για το 2018 με τον τίτλο « BestEuropeanInstitutioninTourismandGastronomy”και  την ειδική τιμητική διάκριση προσωπικά στην Υπουργό «AurumforHonor 2018”.

Η κα Κουντουρά συνεχάρη τον κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις»,για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του CEUCOκαι τη συμβολή του στην εξασφάλιση της διοργάνωσης  του 16ου συνεδρίου στην Ελλάδα, και τόνισε τη σπουδαιότητα η Ελλάδα να έχει ισχυρή παρουσία  εκπροσώπηση σε τέτοιους θεσμούς.

Η Υπουργός στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα  και προώθηση στο εξωτερικό της γαστρονομίας, του οινικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και τηςαγροδιατροφής.

Επισήμανε ότι στηρίζει  κάθε πρωτοβουλία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που προβάλλει  τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, και εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόνμε επίκεντρο τις  αυθεντικές εμπειρίες διακοπών που απολαμβάνουν οι επισκέπτες σε κάθε προορισμό.

Εξήρε το θεσμό του CEUCO και τόνισε τη σημασία να υπάρχει στενή συνεργασία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας και κοινές προσπάθειες στην ανάδειξη και προώθηση του γαστρονομικού πλούτου  της Ευρώπης, που αποτελεί όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, γέφυρα που ενώνει τους λαούς και δημιουργεί αναπτυξιακά οφέλη για τις  οικονομίες και τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, η Υπουργός ξεναγήθηκε στην Έκθεση Πολιτισμού- Τουρισμού- Γαστρονομίας- Οίνου που διοργανώθηκεστο Zάππειοστο πλαίσιο του Συνεδρίου, όπου συμμετείχαν ως εκθέτες Περιφέρειες, Δήμοι Επιμελητήρια, επιχειρήσεις, παραγωγοί, σχολές γαστρονομίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και ο ΕΟΤ με περίπτερο.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του τουρισμού για τις φετινές υψηλές επιδόσεις»

«Οφείλω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού. Στους εργαζόμενους, στον ΕΟΤ, στην Marketing Greece, στους tour operators, στους

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 16023/9.8.2022 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΨΟ7Κ465ΧΘΟ-ΛΗ8) Νέα περίοδος υποβολής

Scroll to Top