Κεντρικός σχεδιασμός για την στοχευμένη αναβάθμιση, προώθηση και προβολή του τουριστικού προορισμού (city break) Αθήνας- Αττικής στο εξωτερικό

Mε πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, σε συνέχεια συναντήσεων με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνηπραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την υλοποίηση για πρώτη φορά κεντρικού επιχειρησιακού και επικοινωνιακού σχεδιασμού για την στοχευμένη προώθηση και προβολή της Αθήνας- Αττικής ως προορισμού city break στο εξωτερικό.

Μέσα από τον νέο ενιαίο σχεδιασμό επιδιώκεται η  ενδυνάμωση και η αποτελεσματικότερη προώθηση της Αθήνας- Αττικής ως κορυφαίος προορισμός city-break  στον παγκόσμιο χάρτη. Η συντονισμένη αυτή προσπάθεια θα υλοποιηθεί το 2017 και σε διάστημα δύο  ετών.

Σε κλίμα συνεργασίας, συζητήθηκε το πλαίσιο των δράσεων που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από το  Υπουργείο και τον ΕΟΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων και με την συμβολή και υποστήριξη όλων των φορέων του τουρισμού.

Στόχος είναι η προώθηση και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της ως μοναδικού προορισμού city break με την  δημιουργία ελκυστικών τουριστικών πακέτων και αποκλειστικών προσφορών σε τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα  (πχ. ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια), ενώ με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού θα αναληφθούν πρωτοβουλίες σε θέματα αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού, συστήνεται ομάδα εργασίας στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των  Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, και όλων των συμμετεχόντων φορέων.

Ο επιχειρησιακός και επικοινωνιακός σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού   ξεκινάει από την Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο  να εφαρμοστεί  και στους υπόλοιπους προορισμούς city-break της χώρας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ κα Μαρία Βλαζάκη. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο κ. Αλέξανδρος Λευθεριώτης, συνεργάτης της εκτελεστικής γραμματείας, και το Δήμο Αθηναίων η κα Μαρία Λογοθέτη, Διευθύντρια του Γραφείου Δημάρχου και πρόεδρος της ΕΑΤΑ Α.Ε.

Συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Αμβράζης, ο Προέδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων FEDHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων κ. Δημήτρης Μαγγιώρος, ο Γενικής Διευθυντής  του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines κ. Ευτύχης Βασιλάκης και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ κα  Χαρά Νταλέκου, και τα στελέχη της Ellinair, κα Γαλήνη Ιβανίδου και κ. Βίκτωρ Ευθυμιάδης.  Την Περιφερειακή Ένωση  Δήμων Αττικής εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Γιώργος Καπλάνης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

«Ο τουρισμός τροφοδοτεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τροφοδοτεί τη μέση ελληνική επιχείρηση και, ως εκ τούτου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Και όλη αυτή προσπάθεια

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Scroll to Top